By the way #86 – Sidsel & Lasse
Nyt til vores bæredygtige seng

By the way #86

Reklame for Grappa Piccolo

By the way:

 • Sidst i december varmede Sidsel og en veninde op til juleferien med italienske delikatesser hos Grappa Piccolo. Hver fredag eftermiddag fra kl. 15-17 serverer restauranten ’aperitivi’, som er italiensk for “jaaaa, endelig weekend!”. Køber du en spritz, et glas vin eller andre drikkevarer følger der et udvalg af smagsprøver på cicchetti med i prisen. Da vi besøgte Piccolo var der bl.a. ost, charcuteri, oliven og friskbagt brød på menuen. Hvis I leder efter en SU-venlig og hyggelig start på weekenden, så kan aperitivi på Piccolo anbefales :)
 • Sidsel har fået den mest geniale julegave af sine forældre – en massagekrave (a la denne)! Man lægger den over nakken og putter så begge arme i to slynger, så man selv kan bestemme, hvor hård, massagen skal være. Den virker overraskende godt og er især brugbar, hvis man har spændinger i nakken efter at have siddet ved computeren.
 • Vi er lidt knuste over, at Lazy Wombat i Aarhus lukker! Det er sørgeligt, for det var altså et fantastisk koncept og nogle søde mennesker… og så havde vi et gavekort liggende, som vi nok må indse aldrig kommer til at blive brugt. Dobbelt æv!
 • Fyrværkeri er egentlig en sindssyg ting. “Hey, lad os drikke os fulde og fyre krudt og raketter op i luften!”. Mon ikke det er et spørgsmål om tid, inden det fortrinsvist er professionelle, der må købe og affyre fyrværkeri?
 • Inden for en måneds tid har flere af vores venner og bekendte – uafhængigt af hinanden – nævnt, at de gerne ville spise vegetarisk næste gang, vi skulle spise sammen med dem. Og de har alle sammen nævnt, at de gerne ville prøve det, fordi de har set Netflix-dokumentaren “The Game Changers”. For nyligt fik vi så selv mulighed for at se dokumentaren – som i hvert fald er velproduceret og spændende at se. Det er vist ikke alle påstandene i dokumentaren, der holder 100% vand, men hvis den kan få flere til at spise mindre kød, helliger målet midlet, er vi tilbøjelige til at sige. Har I set den? :)
 • Vi vandt 50 kroner på vores julekalenderskrabelod. For de penge købte vi et nyt skrabelod uden gevinst. Oh well, det gav da lidt spænding i juledagene.
 • Skulle 2020 være året, hvor man fik sig en god, gammeldags hobby?
 • Vi har endelig fået skiftet vores køkkenlampe i Marmeladefabrikken. Før havde vi to Herstal-lamper med aaalt for lav belysning (og den ene gik tilmed i stykker), men nu har vi fået fem LED spots der kan lyse herfra og til månen. Hurra!
 • I løbet af de sidste par måneder har vi to gange været på sommerhustur i Lønstrup med en flok venner. Vi er ellers ikke kommet så meget på de nordjyske kanter. Faktisk var det muligvis vores første besøg ved Jammerbugten, men helt sikkert ikke den sidste! Lønstrup by er jo så hyggelig, og så er den dramatiske kyststrækning virkelig smuk.
 • Vi er glade for at bruge vores Hario V60 herhjemme, men knap så glade for at skulle bruge engangskaffefiltre. Derfor skal vores næste køb være dette genanvendelige kaffefilter.

8 kommentarer

 • Kitt

  Kommer i snart tilbage til bloggen? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Kitt :) Lige nu står det lidt stille, da vi har en del om ørene! Men mon ikke der kommer et nyt indlæg på et tidspunkt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Sidsel og Lasse, by the way…så savner jeg jeres gode indlæg…gider I os ikke mere? :-) Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Mette :)

   Åh, det var da sødt sagt! Vi har bare rigtig mange ting i kalenderen og alt muligt, der sker i livet “uden for bloggen”, og så er motivationen for at skrive nok ikke på sit højeste lige nu. Så det er derfor, der er mere stille end normalt :) Men dejligt at høre, at du tænker på os!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg vil gerne anbefale jer at høre sidste (RIP 24syv) podcastafsnit af Fitness M/K om The Game Changers. Ernæringsfilm på Netflix er meget lidt evidensbaserede og det troede jeg efterhånden var et well known fact. Der er så meget galt med den film. Og falske påstande om ernæring er grund til så mange problemer i samfundet og på individniveau. Og jeg synes det er fino bambino, hvis folk vælger at spise plantebaseret, men jeg ville bare ønske man ikke gjorde det på baggrund af en løgnagtig Netflix “dokumentar”. Og jeg synes altså ikke målet helliger midler når midlet er misinformation, det ville da være ødelæggende for os alle hvis det altid var sådan…
  kh fra en med en kandidat i human ernæring (som altså selv spiser overvejende vegetarisk :) )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Laura :)

   Tror egentlig vi grundlæggende er enige, og vi læste også et par artikler efterfølgende, der påpegede en masse problemer med dokumentaren, den måde, den argumenterer på og de studier, den henviser til. Det fedeste ville selvfølgelig være, hvis der kom en saglig, sandfærdig og velfunderet dokumentar (som også var underholdende nok til, at folk ville gide at se den), som kunne overbevise folk om at genoverveje deres indtag af kød. Sådan en dokumentar findes vist desværre ikke endnu. Indtil da kan jeg godt leve med, at folk spiser mindre kød efter at have set dokumentaren, selvom den ikke holder i lægden. Men jeg kan sagtens forstå din pointe, især når du nu har den uddannelse, du har :)

   Mange tak for dit input og god søndag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, sådan en massagedims prøvede jeg, til sådan noget Bolig/Livsstilsmesse – ville aaaaldrig komme ud af døren, hvis jeg ejede den😄.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, jeg kan afsløre at vi faktisk begge har været udenfor, siden vi fik den. Men jeg kan 100% følge, hvad du mener :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt til vores bæredygtige seng