rødspætter med krydderflødeost – Sidsel & Lasse
kender du threadless?

rødspætter med krydderflødeost

I sidste uge fik vi lækker fisk. Vi havde en stor pakke rødspætter liggende i fryseren og i stedet for at panere dem valgte vi at smøre dem med flødeost og dampe dem. Resultatet blev rigtig godt! Tilbehøret blev lidt tilfældigt, vi havde lige nogle champignoner og kartofler der skulle bruges.

Fisk: 4-6 rødspættefileter alt efter størrelse, buko/philidelphia med urter og hvidløg, saft fra en lime eller citron, salt, peber, evt. friske krydderurter (vi kom purløg i).

Varm kartoffelsalat: 10-12 kogte, nye kartofler, 3 spsk. citronsaft, 3 spsk olivenolie, salt, peber, hakket rødløg, persille eller purløg.

Fileterne lægges ud og smøres med ost, hvorefter de dryppes med citrussaft og krydderurter drysses på. Fileterne rulles sammen og krydres med salt og peber. Kartoflerne sættes over og når der er fem minutters kogetid tilbage, dampes fisken i gryden over kartoflerne (med låg). Vi kommer rullerne i en si som på billedet og sætter den over (uden at sien rører kogevandet). Efter fem minutter tages kartofler og fisk af. Imens har man forberedt dressing til kartoffelsalat af de resterende ingredienser, som man så vender de kogte kartofler i. Asparges passer rigtig godt til, hvis man har det :)

4 kommentarer

 • Kathrine

  Åh, det armbånd du har på. Har du et navn for hvad man kalder disse? Synes det er sådan en sød idé at man kan vise ens status. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er så fint, selvom jeg da faktisk har vendt det forkert her kan jeg se :P Mener det hed “hook bracelet”, måske med Caribien foran, fordi det er der de sammer fra :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aj, men altså hvor ser det bare lækkert ud! :) Det skal da prøves en af dagene!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kender du threadless?