æblecrumble meets hindbærsnitter – Sidsel & Lasse
Overgangsjakker

æblecrumble meets hindbærsnitter

 

Hold nu op for en tung og bøllet hybrid af en kage jeg fik bagt forleden. Jeg havde æbler og hindbær samt hindbærsyltetøj stående derhjemme, så de røg i. Jeg elsker æblecrumble og jeg elsker hindbærsnitter, så jeg forsøgte at blande de to ting! Crumble-dejen er sødere end jeg normalt ville lave den og så er hindbærmarmeladen et ekstra touch. Man kan sagtens lave den mere “frisk”, så underlader man bare lidt sukker og syltetøjet. Her får I min udgave:

Crumble: 3 dl. hvedemel, 1 dl. havregryn, 1 dl. sukker, 100 gram smør i tern, en smule salt

Fyld: Fire æbler, 200 gram hindbær, 5 spsk. hindbærsyltetøj, 1 spsk mel, 2 spsk vand

Hvedemel, havregryn, sukker og salt kommes i en skål og smørret smuldres deri. Æblerne skrælles og skæres i store tern. Kom æbler og hindbær i et lille ildfast fad og vende stykkerne i mel og syltetøj. Tilsæt til sidst vandet og drys crumble-dejen udover. Bages ved 180 grader i 40 minutter. Behøver jeg sige at en kæmpe klat creme fraiche er kagens bedste ven? :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overgangsjakker