Guide: Tel Aviv & Israel – Sidsel & Lasse
Mit nye job

Guide: Tel Aviv & Israel

Port Said (lige ved Rothschild og den store synagoge): Hvis man gerne vil spise god mad i cool omgivelser, eller måske bare drikke et par goldstar og kigge på mennesker, så er Port Said stedet! De serverer israelske retter med et twist og det hele præsenteres fint i små papirsposer, på papstykker og i små skåle. Baren har live dj, der spiller LPer, og der er ingen tvivl om at det er cremen af Tel Avivs hipstere, der frekventerer stedet. Kalot og kippah er skiftet ud med septum, sneaks og tatoveringer! Vi kan anbefale deres søde kartofler med creme fraiche og aubergine med tahini og surdejsbrød til.

Pundak Deluxe (lige ved fleamarket i Jaffa på Olei Zion St): Der er helt sikkert blevet skelet lidt til New York på denne kombineret bar og restaurant. Der er en meget lækker vibe og så laver de virkelig god barbecue! Man kan sample en hel masse, som man så får ind på stålbakker med lækre dips til. Vi kan anbefale deres pork mix med kartofler, majs og coleslaw til. Kødet er supermørt og velsmagende!

Urbano (på hjørnet ved Yefet St): Dette sted er forholdsvis nyt, men både mad og cocktails laves med sikker hånd. Vi fik deres famøse burger og et par chrystal 26-cocktails. Virkelig godt! Og de har happy hour hver dag indtil kl 20.

Dalida (på Zevulun, en sidegade til Jaffa st): Dalida specialiserer sig i moderne israelske mad med et europæisk twist. Hver søn-tors kan man få halv pris på hele menuen, så der kan man få sig et billigt måltid i fine omgivelser. Vi kan anbefale deres bruléed feta og tortellini med pistacienød og ricotta.

The old man and the sea (på Jaffa Port): Dette sted er efterhånden lidt af en institution i Tel Aviv, og man forstår godt hvorfor. Når man ankommer får man hurtigt anvist et bord og så udspiller det muntre køkken sig ellers for øjnene af en. Tjenere farer rundt og der flyver tallerkner ned på borde rundt omkring en. Deres 29-retters meze-forret får alle serveret og de forskellige dips er faktisk overraskende varierede og velsmagende! Vi fik også grillet David fish, hvilket var ret lækkert også.

Capitolina (På hjørnet ved Yafo St i Jaffa): Her kan man få sig en rigtig lækker gang is! De specialiserer sig i frisklavet italiensk gelato med mange spændende smagsvarianter. Vores favoritter var helt klart lemon pie og snickers, men bed om en smagsprøve eller to inden I beslutter jer!

Benedict (på hjørnet ved Rothschild boulevard): Her serverer de dejlig morgenmad 24/7. Vi ankom tidligt fredag morgen, så vi satte os kl 06, hvor der allerede var overraskende mange mennesker, og fik eggs benedict og shakshuka med merguez. Begge dele var super velsmagende og blev serveret med salat, friskbagte boller og forskellige dips og smørelse til. Og så følger der friskpresset juice eller valgfri kaffe med i prisen, der ligger på omkring 100 kr for et måltid.

Hotel Montefiore (på Montefiore St): Man skal unde sig et besøg på fine Montefiore. De serverer en overdådig morgenmad, som bliver serveret på sølvservice i flotte omgivelser. Priserne er faktisk meget rimelige, og ligesom på Benedict følger der drikkevarer med i menuen. Hvis man er et par afsted kan vi anbefale at bestille en Montefiore breakfast og en Continental og så dele.

Max Brenner (på Rothschild): Denne chokolade-kæde er en gammel kending for mit vedkommende, da den ligger overalt i Australien. Jeg har på min udveksling sat en del af deres chocolate fondues til livs! Derfor måtte vi også forbi i denne omgang, selvom det ikke var helt lige så lækkert som i Sydney (billedet er fra Sydney og ikke Tel Aviv). Men det var stadig godt! Forbered jer på at trille derfra.

Shine 38 (Frishman St): På Shine har de helt styr på det italienske køkken. Sjældent har vi fået så sprøde og gode pizzaer. Prøv deres Calabria og kom i himlen! De har i øvrigt happy hour hver dag indtil 19.30, så man skal næsten være et skarn for ikke at kunne snuppe sig et glas (eller to..) cava, lambrusco eller aperol spritz til omkring en 20’er.

Falafel: Pita falafel er jo ikke til at komme udenom i Israel. Vi spiste stort set ikke andet til frokost! Og generelt set er kvaliteten rigtig høj, så man skal være ualmindelig uheldig for at finde en dårlig én af slagsen. Her har I dog et par anbefalinger:
Olei Zion St i Jaffa (klistermærke med “Eshel” over døren): Rigtig god pita med sprøde falafler i og godt fyld. Man får enten pommes i eller ved siden af, og det er faktisk meget lækkert!
Hakosem (Schlomo Hamelech St 1): Rimelig populært falafel-sted. Vi nåede ikke at prøve det, men folk siger at det er køen værd!
Ratzon Falafel (16 King George St): Klart Tel Avivs billigste frokost. Til kun 6 shekel kan man få sig en rigtig gedigen pita falafel her.

Carmel Market: Et besøg i Israel er ikke fuldendt uden et besøg i en shuk – kæmpe åbne markeder, der sælger alt mellem himmel og jord. På markedet i Tel Aviv kan man virkelig købe alt hvad hjertet begærer. Det er stort og menneskeproppet, så man skal have lidt tålmodighed med sig! Vi nøjedes med at gå en lille tur derinde og købte os en Shake og en juice.

Puaa: Her spiste vi turens sidste måltid, og hvilket et måltid! I skal prøve deres friterede blomkål med aioli eller deres chicken curry, det smager virkelig skønt. Stedet er ikke billigt, men portionerne er store, så man kan sagtens dele lidt. Indretningen på stedet er virkelig fin og sjov, og kan nok bedst beskrives som eklektisk kolonihave-stil!

Generelle tips til Israel:

– Tag toget ind til byen fra lufthavnen. Det tager kun 10-20 min, koster 25 kr og går regelmæssigt.
– Generelt er deres offentlige transport helt ok. Man kan fx komme til Haifa eller Jerusalem fra Tel Aviv på ca en time. Hvis man lejer bil skal man forberede sig på crazy trafik. Som vores chauffør sagde – “here we negotiate” – med andre ord er færdselsloven mest en anbefaling!
– Man skal huske at man er i et religiøst land. Ergo ikke for meget kissemissen, tækkelig påklædning hvor det påkræves etc.
– Priserne er lidt under de danske (i byerne), jo længere ud på landet man kommer, jo billigere. Det er tilladt at forhandle om priserne, vi oplevede ofte at der var en pris for turister og en pris for lokale.
– Tel Aviv er fed som base, men det er lige så meget de omkringliggende byer og historiske sites man skal komme for. Vi nåede Haifa, Jerusalem, Masada og det døde hav. Alle fire steder kan anbefales!
– Lad vær med at rejse dertil i sommermånederne – der bliver varmen næsten uudholdelig. Vi fik en forsmag på det med knap 40 grader i Tel Aviv om mandagen, og det var som at trække vejret gennem en føntørrer. Man kan næsten ikke foretage sig noget!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit nye job