Spiseguide til Barcelona – Sidsel & Lasse
to sider af samme sag

Spiseguide til Barcelona

barca 2

Efter min seneste tur til Barcelona har jeg opdateret vores spiseguide, så den nu omfatter endnu flere lækre steder. Hvis man ikke har besøgt byen, så er det bare om at komme afsted! Måske en idé til sommerferiedestination, hvis man endnu ikke har lagt sig fast på én. I kan finde vores gamle spiseguides til Barca her og her – beklager det brune picasa-filter som dominerer alle billederne – det var all the rage dengang! Og tjek i øvrigt videoen fra da vi var i Barcelona sammen sidst, lol.. unge og sprøde var vi!

Her kommer tips til comida y bebidas:

 

CAFÈER

Federal, Carrer del Parlament 39 + Passatge de la Pau 11

Federal er og bliver yndlingscaféen! Så hyggelig, smagfuldt indrettet og med super godt morgenmads- og brunchkort. Man kan desværre risikere at få lidt forhastet, sur betjening (erfarede vi da vi var der i denne omgang) – måske især på den i St Antoni, fordi der er begrænset med plads. Heldigvis er den på Passatge de la Pau også hyggelig og har præcis sammen menukort. Og så ligger den tæt ved Ramblaen, hvis man vil spise morgenmad ude inden en shoppetur.

Brunch & Cake, Enric Granados 19

Næst efter Federal bliver Brunch & Cake (og de andre caféer i samme kæde) ofte nævnt som nogle af Barcelonas bedste morgenmadssteder. Og med god grund. Kager, æg, pandekager, salater.. de har styr på det!

ARTiSA Barcelona, Carrer de Colom 2

Og apropos kager, så er ARTiSA også et besøg værd. Igen et godt sted at kende, hvis man vil undslippe Rambla-menneskemylder for en stund. Deres americano er udemærket og dertil kunne man passende spise et stykke af deres gode citronkage eller chokoladekage med dulce de leche. Mmm.

Nømad, Pasaje de Sert 12

Det er sgu spøjst som andre landes hipster-vandingshuller begynder at adoptere æ ø å. Skulle det nu være smart?! Bortset fra navnet, så fejler Nømads kaffe ikk’å en skid, som vi siger her i Aarhus (eller måske burde jeg skrive det med å, for at være med på moden?).

Onna Café, Calle Santa Teresa 1

Igen en rigtig rar kaffebar med hyggelig indretning.

Satan’s Coffee Corner, Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call 11

Satan’s laver rigtig god kaffe uden dikkedarer. Og så er selve caféen ret sej! Prøv deres flat white :)

 

RESTAURANTER

Bacoa, Carrer de Colomines 2

Burgerbaren formerly known as Kiosko. De severerer en gedigen burger i mange forskellige variationer. Fx er den japanske burger med teriyaki ret lækker! Hjemmelavede dips er bestemt også et plus. Eneste minus: birkes på bollen (but why?!).

Maccaroni, Carrer dels Carders 6

Eftersigende Barcelonas bedste pastamåltid. Vi gik forbi det lille sted flere gange og det havde altid travlt, travlt, travlt! Godt til par, der gerne vil have en hurtig bid italiensk.

Nap, Carrer de Gombau 30

Hvis Maccaroni laver Barcelonas bedste pasta, så må Nap tage prisen for bedste pizza. Der var desværre fyldt, da vi forsøgte at få bord, men ud fra billederne tror jeg bestemt ikke man bliver skuffet!

Cuines Santa Caterina, Francesc Cambó 16

Cuines er en del af en større restaurantkæde i stil med Cofoco og Madklubben herhjemme. Stedet ligger i en gammel markedshal og har derfor en rå og industriel feel, men er stadig rigtig hyggeligt. Der er især gang i den i weekenden. Konceptet byder på mad fra fire slags køkkener: asiatisk. middelhav, grill og vegetarisk. Med andre ord er det oplagt at tage dertil, hvis man er et større selskab, der gerne vil have en masse forskelligt. Kvaliteten på maden er rigtig god. Jeg kan anbefale deres salat med gedeost, gyozas, lamb, iberian pork ribs, kylling med trøffelmos…og meget mere ;)

La Gavina, Plaça Pau Vila 1

Tæt ved stranden ligger denne hyggelige restaurant, som både byder på frisk fisk og skaldyr såvel som kød. Vi fik hhv. laks og lam, og det hele var veltilberedt. Udsigten til lystbådehavnen er næsten pengene værd i sig selv!

Rosa del Raval, Carrer dels Àngels 6

Rosa er noget af det tætteste man kommer på autentisk mexikansk i Barcelona. Og så er det billigt! Og dette gælder faktisk både mad og drinks, så det er også et godt sted at starte en bytur. Prøv deres ceviche og margaritas :)

Wok to Walk, Les Rambles 95 + Carrer de Jaume I 7

Wok to Walk kunne godt ligne en lidt tarvelig asiatisk kæde, men faktisk er konceptet ret genialt. Det er byg-selv-wok med det bedste fra diverse asiatiske køkkener. Først vælger man stivelse (fuldkornsris/nudler, ridnudler, udon-nudler m.m.), så fyld (broccoli, kylling, rejer, cashews, asparges, shitake-svampe m.m.) og til sidst sauce (østers, karry, teriyaki og en masse andre). Dertil kommer toppings (fx knuste peanuts eller friterede løg). Hvis man ellers kombinerer det rigtigt, så smager det helt kanon og portionerne er STORE.

 

TAPASBARER

Bar lobo, Carrer del Pintor Fortuny 3

Til samme kæde som Cuines hører Bar Lobo. Fordelen ved Lobo er, at det er stort og ligger tæt på Ramblaen. Ergo kan man næsten altid få et bord, hvilket kan være praktisk når man har vandret rundt og ikke orker alle de turistede tilbud, der ellers ligger ved den store hovedgade. Bar Lobo byder både på klassisk tampas og retter så som risotto, tatar og burger.

El Jabali, Ronda de Sant Pau 15

El Jabali er ved at være lidt af en blogger-klassiker, fornemmer jeg! Både Jeanett og Emily anbefaler også stedet. Og med god grund, for El Jabali serverer autentisk tapas til rørende priser. Det er et sted hvor de lokale også kommer for at hygge sig, så stemningen er rigtig god.

Restaurant Cetric Canalla, Carrer Ramelleres 27

Cetric er en lidt gemt tapasbar, som byder på rigtig god mad. Både konventionel tapas og alternative indslag. Deres laksetartar og sliders er rigtig gode!

 

DRIKKE

La Boqueria, Les Rambles 91

Det er nok de færreste, som har besøgt Barcelona, der ikke kender til La Boqueria. Den store, farverige, støjende markedshal, hvor der sælges frugt, grønt, kød, ost, pølse m.m. Jeg svinger tit forbi og får en friskpresset juice til 2 euro, når jeg går på Ramblaen.

Can Paixano (La Xampanyeria), Carreer de la Reina Christina 7

Denne cava-bar skulle være ret legendarisk. De serverer cava til 1-2 euro glasset og dertil kan man bestille ost, pølse og andre små tapas. Men kom for cavaen og den gode stemning, og vær forberedt på at stå tæt!

El Barón, Carrer del Correu Vell 10

El Barón kan godt være lidt svær at finde, og når man går ned ad de smalle, små gader kan det være svært at tro, at der åbenbarer sig en lækker cocktail-bar, men det gør der altså hvis man holder øje. Bartenderne laver en killer mojito og deres espresso martini er heller ikke dum.

Porteño Bar, Carrer dels Carders 32

Holy moly en gin and tonic man kan få på Porteño! Den smager fantastisk og serveres i noget, der minder mere om en pokal end et regulært glas. Bigger is better, no?

 

9 kommentarer

 • Theresa

  Hvor er der mange steder jeg skal prøve at spise, når vi skal en tur afsted til sommer. Kan I anbefale et område at bo i?
  Det skal ikke være for hektisk og larmende, men med hyggelige gade?
  Vi skal fine enhotellejlighed og er lidt grønne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Theresa :) Det er faktisk lidt svært at finde gode steder at bo i Barcelona uden at det bliver alt for dyrt. Vi har før lejet på Airbnb med lidt vekslende held. Men for alt i verden, lad vær med at tage noget lige ved Ramblaen eller tæt på. Det bliver for turistet! Man skal ikke så langt væk fra bymidten før der bliver lidt mere stille og roligt, så hvis I bare skal ha’ et fredeligt sted at sove, tror jeg sagtens, det er muligt at finde noget fint til fornuftige penge :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Hvor er der mange steder jeg skal spise, efter at have læst jeres guide.
  Kan I anbefale et område at bo I?
  Vi skal til Barcalona og skal finde et dejligt sted at bo, gerne uden det er for hektisk og larmende og med hyggelige spisesteder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Genial post lige den guide jeg manglede og fedt med variationen i stederne. Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • .

  Må altså lige anbefale tapasbaren El Centric i raval! Boede i Barca et halvt år, og har ikke fundet bedre patatas bravas en deres!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Centric er skam med! Men jeg fandt den kun listet som “Centric Canalla” online, tror dog det er den samme bar vi taler om ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ELSKER bare Barcelona, selvom jeg har boet der 2 i to omgange så var der alligevel et par steder jeg ikke havde hørt om endnu ;) dem må jeg se nærmere på næste gang jeg er i byen. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Me too! Må godt nok være en dejlig by at bo i :) Glad for at jeg alligevel kunne udvide repertoiret lidt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

to sider af samme sag