Nespresso og gastronomi: Kiin Kiin – Sidsel & Lasse
9 ting, du ikke må gøre på din ferie

Nespresso og gastronomi: Kiin Kiin

Tredje og sidste film i Nespresso-serien omhandler Henrik Yde – ejeren af Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Hvor kokkene i de to tidligere film har et mere dansk/nordisk fokus, er Henriks lidt mere eksotisk. Kiin Kiin serverer nemlig raffinerede asiatiske retter med smæk på smagen og knivskarp detaljegrad. Vi synes det er vildt sejt, at København rummer en af de få thai-restauranter på verdensplan, der har modtaget en Michelin-stjerne, og drømmer også om at aflægge restauranten et besøg en dag. Det er spændende at høre Henrik fortælle om, hvor hans passion for det thailandske køkken stammer fra og hvordan den har ført ham helt op i den danske restaurantelite. Og så er det også fedt at høre om Kiin Kiins holistiske tilgang til dét, at drive restaurant. At der skal være en sammenhæng og et forløb under besøget.

Lasse og jeg går faktisk af og til og snakker om, at det kunne være sjovt at drive en lille café eller restaurant. Vi har endda fundet et navn til den, haha. Og i den forbindelse snakker vi naturligvis også meget om indretning, velkomst, menukort og selvfølgelig kaffe! Og når vi gør er det næsten altid med inspiration fra de mange dejlige spisesteder, vi efterhånden har besøgt rundt omkring i verden. Et minde vi tit vender tilbage til er af nyere dato, nemlig fra vores rejse til Israel sidste år. En af vores feriedage gik med at besøge Det Døde Hav og efterfølgende den imponerende Masada-klippe. Det foregik i 40 graders varme i støvet ørkenlandskab, så da vi atter vendte tilbage til Tel Aviv var det med rumlende maver, en smule solstik og trætte fødder. Da vi satte os på det lokale spisested Port Said var det ligesom at vandre ind i den bedst tænkelige fatamorgana! Stemningen var fantastisk og personalet var virkelig opmærksomme. Så sad vi i den svale aftenluft og spiste grillet aubergine med tahini og bagte søde kartofler med creme fraiche. Og drak naturligvis iskolde Gold Star øl til. Det var virkelig simpelt, men virkelig godt. Og så sluttede vi af med to små kopper espresso, der virkelig satte prikken over i’et. Der er næsten ikke noget bedre end at opdage sådan nogle steder, når man har allermest brug for dem!

Vi håber I kunne lide den lille Nespressofølgeton, og de små film især :) Nu tror jeg, at jeg vil brygge mig en kop Michelin-kaffe (hæhæ) og komme i gang med at bage den citronmåne, jeg har cravet hele dagen. Rigtig god søndag :)

Sponsoreret indlæg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 ting, du ikke må gøre på din ferie