Indtryk fra vores Tysklandstur – Sidsel & Lasse
Nespresso og gastronomi: Kiin Kiin

Indtryk fra vores Tysklandstur

tyskland indlæg 3 (2)a

tyskland indlæg 3 (3)a

tyskland indlæg 3 (4)a

tyskland indlæg 3 (6)a

tyskland indlæg 3 (7)a

tyskland indlæg 3 (12)a

tyskland indlæg 3 (9)a

tyskland indlæg 3 (10)a

Nu har vi været hjemme fra Tyskland i en god uges tid, og oplevelserne er ved at have bundfældet sig. De første par dage efter vi kom tilbage, sov vi faktisk begge lidt uroligt, måske fordi vi havde været vant til at vækkeuret ringede på et nyt hotel i en ny by syv dage i streg! Pludselig føltes det normale unormalt. Det var lidt spøjst at prøve. Vi var faktisk millimeter fra at skulle have tilbragt endnu en nat i en fremmed by, da vores fly fra Frankfurt blev forsinket, og vores connecting mod Aarhus havde take-off en halv time efter vi oprindeligt var landet i Stockholm. Men heldigvis var SAS nogle stjerner og fik os gelejdet ud af flyet som de første og ind i en bil, der kørte os direkte til gaten – og der opdagede vi så til al held at Aarhus-afgangen var tilsvarende forsinket! Så vi nåede faktisk at få den sidste halvleg af håndboldfinalen med, mens vi ventede i Stockholm. Så der var selvsagt rigtig god stemning, da vores fly lettede!

For at gøre noget lidt andet end vi plejer har vi også filmet med GoPro på turen. Kvaliteten er ikke fantastisk på youtube-udgaven, men forhåbentlig kan den give et lille indblik i alt det vi har oplevet :) Det var i hvert fald skægt at lege med (og lidt mere action-packed end de billeder, vi har skudt). Som I nok kan se, har vi befundet os i en del skøre situationer og mange skiftende landskaber. Hvis vi skal fremhæve noget særligt fra turen, så var både Hannover og Erfurt virkelig et par cool byer. Og så var vores sejltur på Steinhuder Meer i 23 grader og sol en uventet treat. Så dejligt! Alt i alt har vi haft en hæsblæsende tur pakket til bristepunktet med nye oplevelser og indtryk. Det var en hel anden måde at holde ferie på end fx vores daseferie på Puerto Rico, men mindst lige så fedt. Hvis man er interesseret i noget lignende, så er det jo bare at hoppe i bilen og køre af sted! Mange af de her oplevelser ligger ikke mere end 4-5 timers kørsel fra Danmark.

Denne side er et rigtig godt sted at starte, hvis man vil udforske hvad tysk natur har at byde på.

Sidst, men ikke mindst, en lille ekstra ting! Min veninde er rigtig god til at føre rejsedagbog, og vi har haft det ret sjovt med at nedfælde oplevelser, bl.a. da vi rejste i Sri Lanka sammen. Et fast punkt i rejsedagbogen er ”Ting vi har lært..”, og det punkt tænkte jeg, at jeg ville låne til dette indlæg.

Så her kommer “Ting vi har lært..” om Tyskland:

 • Tyskere er vilde, som i VILDE, med kulsyre. Vi oplevede flere kiosker, der simpelthen ikke solgte almindeligt mineralvand – kun danskvand, Apfelschorle (lækkert!!) og andre kulsyreholdige drikke. Når vi spurgte efter almindeligt vand, blev vi peget hen til hylden med ”medium”-brus, haha.
 • Olsenbanden er rimelig stort syd for grænsen. Vi mødte en tysker der faktisk udelukkende var rejst til Danmark for at besøge steder fra scener i Olsenbanden-filmene!
 • Det er stadig ret tydeligt at se, hvilke dele af Tyskland, der tilhørte DDR og hvilke, der tilhørte Vesttyskland. Lidt trist, men også vildt fascinerende – især at høre tyskerne fortælle om tiden. Som det, en af vores guider sagde om hendes tid i DDR: ”Det var godt, fordi der var gode forhold for alle. Hvis du var enlig mor med to børn fik du en masse støtte. Men det var også skidt, for ens frihed blev indskrænket. Jeg drømte om at tage til Paris og Italien med min mand, men det kunne vi ikke.”.
 • Det tyske køkken kræver et godt stofskifte! Brasede kartofler, Klöse, Bratwurst, braiseret svin, Sauerkraut og sovs smagt til med bacon. Og så selvfølgelig en stor øl til at skylle ned med. Det er ikke for svage sjæle!
 • Ligesom danskerne, er tyskere vilde med festivaller. I løbet af vores tur stødte vi på Brücken Festival, Wartburg Sommerfest, Martin Luther Festival, Maschseefest og Hiking Festival for bare at nævne nogle stykker.
 • Hvis du er på besøg i en tysk by eller bygning af nogenlunde størrelse, så kan du være helt sikker på at de også har en miniatureudgave af den pågældende by eller bygning stående et sted! Hannover, Erfurt, Wartburg, Baumkronenphad…den slog aldrig fejl. Miniature er vejen frem!

 

Vi håber I kunne lide vores lille rejsefølgeton. Tak fordi I fulgte med! :)

 

Sponsoreret indlæg

4 kommentarer

 • Britta

  Hej med jer
  Endnu et godt indlæg fra jer og især godt med “ting vi har lært”, brug gerne den fremover i rejsebeskrivelser. Det er meget brugbart :-) og har i øvrigt lige selv tilbragt en lille uge i Hamburg og ja hvis ikke man er til brus, så er man godt nok ilde stedt, ha ha ha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Britta :)

   Tusind tak! Det er så skønt med noget positiv feedback – vi labber det i os! Vi vil prøve at h0lde fast i “ting, vi har lært” til næste rejseindlæg ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Emilie

  Sikke nogle skønne billeder! Jeg ved ikke, om I allerede har nævnt det i et tidligere indlæg, men hvilket kamera bruger I? Skal ud snart ud at rejse og leder desperat efter det rette kamera :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak for den søde kommentar :) Vi skyder med et Sony NEX 5N med 50mm 1.8f objektiv. Det er super handy og tager ganske gode billeder.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nespresso og gastronomi: Kiin Kiin