Jydernes guide til billige restauranter i København – Sidsel & Lasse
Usikkerheder

Jydernes guide til billige restauranter i København

sidsel-lasse-koebenhavn-juni-2017-17a

På bloggen lægger vi ret meget vægt på Aarhus, og alt hvad der rører sig i verdens mindste storby. Men hvis man ser på vores læserdata, så er det på sin vis lidt misvisende at kalde vores platform for “en Aarhus-blog”. En god del af vores læsere bor nemlig i København og omegn! Og det er sådan set lidt strengt, at vi ikke giver hovedstaden mere opmærksomhed. Vi elsker København og er gerne på besøg i byen en gang hver eller hveranden måned. Vi er helt sikkert ikke lige så opdaterede som den indfødte københavner, men måske vores jyde-perspektiv også kan bruges til noget :) Derfor vil vi fremover forsøge at lave en række guides og anbefalinger til København også. Ja faktisk også til flere byer, hvis vi er heldige at komme forbi (fx har vi også lavet Guide til Randers). I første omgang har vi lavet en liste over billige spisesteder, hvor vi ynder at komme, når vi skal have et godt måltid mad i København:

Halifax – Der findes uendeligt mange burgersteder i Kbh, og ligeså mange holdninger til hvilken joint, der er den bedste. Halifax har alle dage holdt er højt niveau og leverer virkelig når det kommer til den hellige treenighed – burger, fritter og dyppelse.

Madklubben Vesterbro – En anden Madklubben-favorit er restauranten på Vesterbro. Vi har kun fået gode retter derinde og stemningen, når 300 københavnere spiser i samme lokale, er festlig! Prøv deres burger eller “personalemad” for et billigt og godt måltid :)

Llama – Og hvis vi så hopper over til konkurrenten Cofoco, så er vi rigtig glade for Llama i indre by. Især til en festlig weekenddate eller som start på en bytur, er Llama nice. De serverer små, sydamerikanske deleretter og pitchers med Paloma og Margherita. What’s not to like?!

sidsel-lasse-koebenhavn-juni-2017-3a

Håndpillede rejer og hvide asparges / Spaghetti meatballs på Tony’s.

Tony’s – En af vores allerførste københavnerdates foregik på Madklubbens italienske filial Tony’s. Derfor har stedet nok en særlig plads hos os :) Deres spagetti meatballs er et must og deres tiramisu er også rigtig rar!

Five Star Shawarma – Skal det være helt billigt og helt hurtigt? Og befinder du dig på Nørrebro? Så er en shawarma sagen (ikke rullekebab, det hedder det åbenbart ikke ;)). Vi besøger tit Five Star, hvor man kan blive mæt for 30-40 kroner i hjemmelavede falafler, indiskkrydrede grøntsager og lækker lammekebab. De er faktisk også engang blevet anmeldt i selveste New York Times! Ret sejt.

Osteria 16 – Osteria har hurtigt fået en høj stjerne blandt de lokale, og det forstår man godt. Autentisk italiensk fingerfood har sjældent smagt bedre! Og så koster det kun 250 kr. for 8 antipasti. Deres søsterrestaurant Spaghetteria skulle også være lækker.

Sokkelund – Sokkelund er en dejlig bistro beliggende på det ydre Frederiksberg. Mange kommer her for deres dobbeltstegte fritter, bearnaise-dip og saftige brioche burger. Og ja, det er præcis så godt som det lyder!!

sidsel-lasse-koebenhavn-juni-2017-15a

Frosé og deleretter på Lo-Jos Social.

Lo-Jos Social – Lige bag Runde Tårn ligger en hyggelig bar og restaurant, der serverer de lækreste deleretter. Tartar, sprøde fritter, lynstegt tun, salat med gedeost og meget andet godt! Og så er den australske ejer meget laidback og flink :)

Mirabelle – På Nørrebro finder man superhyggelige Mirabelle. Stedet er bageri og café by day, pizza-restaurant by night. Og begge dele er de gode til. Deres bagværk er ikke billigt efter jyske standarder, men pris og kvalitet hænger i den grad sammen. Deres croissant er toppen.

The Italian – Vi er ret glade for italiensk mad, så endnu en italiensk restaurant har sneget sig på listen. The Italian laver gode pizzaer og endnu bedre hjemmelavet pasta. Jeg fik en skøn pastaret med kanin, persille og hasselnødder derinde sidst. Mmm. Vi har skrevet mere om vores besøg på The Italian her.

1+1 Streetkitchen – Det kinesiske køkken har ry for at være lidt fedtet og tungt, men hos 1+1 er det friskt, let og lækkert. Deres sandwich med forårsløg og and er så god, og deres nudelretter er mættende og billige. Læs mere om vores besøg på 1+1 her.

sidsel-lasse-koebenhavn-juni-2017-7a

Aperitivo i fuld gang på Mother Wine. 

Mother Wine – Mother kender de fleste som en af Københavns bedste pizza-pushere, men faktisk er lillesøsteren – Mother Wine – virkelig undervurderet! Især deres aperitivo-arrangement torsdag, fredag og lørdag til 125 kr. er virkelig lækkert!

Bollyfood – Vi eeelsker indisk mad og er kede af, at der ikke findes flere indiske restauranter i Aarhus. Heldigvis får vi stillet vores trang til butter chicken, naan og raita, når vi er i Kødbyen. Her ligger nemlig Bollyfood, der laver indisk mad, så englene synger. Prøv en street box til 79 kr. eller gå all in med en tiffin box til 149 kr.

PZ Nordic – Dengang Lasse boede i Nørre Farimagsgade var han nærmest bygget af pizza! Og det var fra et helt bestemt sted – nemlig PZ Nordic. De laver virkelig god kvalitet pizza til ca. 60 kr. pr. styk.

Skriv endelig tips til flere gode steder, vi skal prøve! Vi elsker at tilføje nye restauranter til repertoiret :)

12 kommentarer

 • dinstorbyferie

  Takk for mange gode tips! Noteres til neste gang jeg er i København. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise P

  Jeg vil lige anbefale Hooked på Nørrebrogade som seriøst laver den bedste lobsterroll, helt på højde med Pearl oyster bar i NY. Og så er deres fish and Chips også lækkert og billigt. Et andet sted som er super fedt og har for mig været sommerens sted (på trods af skuffende vejr) er La Banchina, fantastisk vin og mad På Refshaleøen. Og så synes jeg altid det er dejligt med et glas vin og tatar på Manfreds i Jægersborggade som er min lokale restaurant. Og til sidst laver La neta byens bedste tacos 😀.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for de gode tips, Louise! Det lyder alt sammen overordentligt lækkert! De er skrevet på listen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Glem hvad jeg lige skrev. Der er åbenbart tale om en “Bahne/Sinnerup” med Madklubben og Cofoco.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Madklubben er en del af Cofoco! Og nærmest alt de rører ved, bliver jo til guld. Er også kæmpe fan af Tony’s. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lasse

  Godt indlæg! Som københavner vil jeg da også anbefale et par steder.
  Hvis I vil holde jer inden for det italienske køkken, så vil jeg foreslå Mangia på Vesterbro, ellers Bæst på Nørrebro, hvor de b.la. laver deres eget italiensk charcuteri og mozzarella. Smørrebrød på Orangeriet i Kongens Have. Bagværk og kaffe på hjørnet af restaurant 108(Nomas søster restaurant). Bedste kebab fås hos Kebabistan på Istedgade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak! Og tak for de mange gode tip. Jeg har godt nok savlet meget over det bagværk, der bliver vist frem på 108s instagram, så det må vist prøves en dag. Deres croissanter ligner jo små kunstværker. Det er godt at man aldrig bliver helt færdig med at udforske Københavns spisesteder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  I skal da helt klart prøve Kuma (japansk Streetfood på Jagtvej), Bæst (pizza og charcuteri), Neighbourhood (pizzaaa!) og kebab hos min lokale favorit Durumbar (husk hummus i rullen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for de gode tip! Især Neighbourhood har faktisk været på to-do’en længe.. Det må vi få gjort noget ved :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silas

  Tak for gode tip! Som jeg læser jeres post, har I en oplevelse af, at Kbh er dyrere end Aarhus, bl.a. i opslaget om Mirabelle. Men Mirabelle er jo også sygt dyrt sammenlignet med næsten alle andre steder i København. Efter min mening er priserne generelt de samme i de to byer – eller hvad? Den bedste croissant i København er i øvrigt hos Democratic Coffee i Krystalgade. Prøv også kebab hos Durum Symfoni, hvilket er et niveau over Five Star. Dog har de ikke lam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak og i lige måde, Silas! Democratic Coffee må vi vist aflægge et besøg – det går jo ikke, at vi ikke har smagt Kbhs bedste croissant!
   Hmm, det er et godt spørgsmål mht. prisniveauet. Det er vores oplevelse, at København stadig er et nøk dyrere, selvom det selvfølgelig også kommer meget an på stedet, som du selv pointerer. Vi er nok af den overbevisning, at Aarhus har flere steder (per indbygger) med studenterpriser – måske netop også grundet den høje koncentration af fattige, unge mennesker i byen. Men det er blot vores gisning.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Usikkerheder