Status pt.: 10 uger til bryllup & en afsløring af bryllupslokationen – Sidsel & Lasse
Toxic masculinity

Status pt.: 10 uger til bryllup & en afsløring af bryllupslokationen

I søndags tog vi på en relativt spontan tur til vores bryllupslokation på Djursland. Vi besluttede os for at gøre en udflugt ud af det og tog derfor vores cykler med i bussen, så vi kunne cykle de sidste fire kilometer fra Feldballe og ud til Langsøgaard. Turen dertil foregår ad en snoet grusvej forbi stråtækte gårde, bølgende kornmarker og stille skovsøer. Til sidst møder man en allé, der fører ned til den trelængede gård, hvor brylluppet skal stå. Gården ligger ned til en af Danmarks reneste søer: Langsø. Deraf navnet Langsøgaard ;) Så på trods af, at I kom med rigtig mange bud, og vi selv udforskede en håndfuld, så blev det ikke en af lokationerne på vores liste, vi kastede vores kærlighed på. Faktisk er vi det allerførste eksterne bryllupsselskab på stedet, men det passer os sådan set meget godt. Så er der nemlig plads til at vi, i fællesskab med Lone og Jens Ole, der bor på Langsøgaard, kan finde den optimale løsning for alle parter. Og det hele ser heldigvis ud til at flaske sig. Vi har styr på gæsteliste, mad, vielse, DJ, bar og nu også overnatning. Med i lejen af Langsøgaard har vi nemlig også en hel masse sovepladser til os selv og vores gæster. Vi råder over en håndfuld almindelige værelser med madrasser og tekøkken, og så er der også en række andre lidt mere outdoorsy alternativer. Fx har vi 20 trætelte til rådighed, hvor en hel masse af de unge gæster skal overnatte. Derudover er der et par beduintelte (hvoraf den ene er brudesuite!), et par hytter ned til søen og en hyggelig sauna-hytte.

Outdoorsy er vist også et af kodeordene, når man skal beskrive faciliteterne på Langsøgaard. For det første er der søen, hvortil der er egen badebro og strand. Derudover har Lone og Jens Ole i løbet af det seneste år etableret sauna på søen (med lem i gulvet, så man kan glide direkte i vandet!) og et vildmarksbad ved bredden. På grunden har vi også bålplads, volleybane og orangeri til rådighed. Med andre ord skulle der være rig lejlighed til at nyde den fine natur og skylle de værste tømmermænd væk søndag morgen. Nu ber’ vi bare til de højere magter om, at vejret holder tørt. Forhåbentlig har vi nok point tilbage på karmakontoen til at sikre godt bryllupsvejr :) Og ellers kan man heldigvis også bade i regnvejr!

Årsagen til vores besøg i søndags var i øvrigt først og fremmest at få vores overnatningskabale til at gå op. Derudover havde vi naturligvis tusind andre spørgsmål, som man jo gerne har, når man skal holde en fest for 100 mennesker og aldrig har gjort den slags før! Heldigvis gik vi derfra med ro i maven, og nu glæder vi os endnu mere til september efter at have set stedet i sommerudgave med blade på bøgetræerne og i høj sol (som så blev afbrudt af en tordensky, da vi skulle tage billeder, haha). Med de rammer kan det ikke undgå at blive en helt vidunderlig og mindeværdig weekend. Nu skal vi bare have de sidste punkter i excelarket til at spille, og så har jeg også en oppyntningsplan, jeg skal i krig med. Det er noget nemmere at kigge på blomster, vaser osv., når nu vi har set borde, service, bestik og glas. Men mere om det i et separat indlæg ;)

12 kommentarer

 • Christina

  Hej Sidsel,
  Min kæreste og jeg elder efter den perfekte lokation omkring aarhus/Djursland og i min reseach er jeg stødt på denne artikel og den med de andre lokationer. Vi er så meget i tvivl om, om vi skal tage det nemme valg med et (dyrt) sted hvor de sørger for alt, eller om vi skal springe ud i noget mere med egen planlægning. Hvordan vil du kategorisere dette sted? Har I selv fundet kok, leje af alt, selv stå for alkohol osv?
  Håber du vil hjælpe en kommende brud i nød, der sidder med præcis opstartsvanskeligheder, som I nok også gjorde, når man aldrig har planlagt sådan noget her før ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Christina
   Jeg kan godt forstå, at I er tvivl! Det var vi også selv.
   Ja på Langsøgaard skal vi pretty much sørge for alt: kok, drikkevarer, oppyntning, musik, servering osv. Inkluderet i lejen er selve stedet (festlokale, receptionslokale og omgivelserne), overnatning til omtrent 40 mennesker og noget rengøring næste dag. Vi har været heldige at kunne trække en del på vores netværk og indgå nogle barteraftaler, så det for os har givet mening at lægge de ekstra planlægningstimer i festen til gengæld for at kunne barbere noget af den samlede pris. Men jeg vil sige, at det er en ordentlig mundfuld at planlægge så stor en fest. Vi begyndte allerede at få de første brikker på plads for 5-6 måneder siden.

   Det er svært at sige præcist hvor omfattende, det kommer til at føles, da den sidste uges slutspurt op til festen helt klart vil være den mest intensive, og den er vi jo ikke nået til endnu. Indtil videre har det været en god (og overskuelig) proces for os, men jeg tror vi får sved på panden om et par uger!

   Håber det gav lidt opklaring ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hej med jer
  Stedet ser vildt lækkert ud! Hvor mange overnattende gæster kan der i alt være plads til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Der er simpelthen også så skønt og smukt! Lige pt. er der plads til omkring 40 gæster, hvoraf de 20 skal sove i svævetelte spændt ud mellem træerne. Parret har dog søgt om tilladelse til at opføre 20 beduintelte på grunden, og hvis den tilladelse går igennem vil der blive ca. 80 sovepladser :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Vil du sige hvad i skal give for det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det vil vi gerne holde for os selv, hvis det er ok ;) Men du kan sagtens kontakte dem og få en pris :) Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvis I skal noget som helst udenfor om aftenen så husk for alle guders skyld gasvarmere eller andet. Hvor har jeg bare frosset og taget tidligt hjem fra mange havebryllupper!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, tak for tip :D Det meste om aftenen kommer til at foregå indenfor, så forhåbentlig går det an ;) Ellers må folk hoppe i saunaen eller vildmarksbadet ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det magisk og lækker ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det lyder og ser virkelig helt fantastisk ud til et sensommerbryllup. Er sikker på, at det bliver magisk uanset vejr eller evt. kiks i excelarket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Louise :) TAK! Vi er også sikre på, at det nok skal blive helt fantastisk uanset hvad. Det skal vores herlige gæster nok hjælpe med ;) Når det er sagt, ville det da heller ikke gøre noget med lidt hjælp fra vejrguderne :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toxic masculinity