Vores bryllup: detaljer fra festlokalet – Sidsel & Lasse
Arbejdsweekend i København

Vores bryllup: detaljer fra festlokalet

Indeholder reklame for Kähler

Jeg bliver altså ret stolt, når jeg kigger på billederne af vores oppyntede festsal. Især med tanke på, at setuppet er en Plan B, der kom i stand på tre uger samt at festlokalet er stablet på benene på små fire timer lørdag morgen! I ringer bare, hvis jeres fest bliver aflyst, og I har brug for backup ;) On second thought.. så må I gerne lade være, for det var pænt stressende, haha! Men ikke desto mindre hev vi den i mål med STOR hjælp fra venner, familie, Designit og et par hyrede hænder hist og her. Når jeg ser tilbage på løsningen i dag, synes jeg ikke der er spor Plan B over den. Vi var også enormt heldige at få det flotteste solskinsvejr lige da vi trådte ud af kirken, som så blev til den smukkest solnedgang, der strømmede ind ad de store ruder ud mod lystbådehavnen. Så kan man næsten ikke ønske sig mere. Selve stilen for brylluppet skulle oprindeligt have været lidt mere rustik og i pagt med naturen, men den industrielle hal med højt til loftet og rå murstensvægge kunne helt sikkert også noget. Det var en fed kontrast til borddækningen og de mange blomster. Og naturen fik vi i form af en håndfuld Monstera og Guldfrugtpalmer. Meget eksotisk! Hvis I har lyst til at vide lidt mere omkring de forskellige deltaljer i festlokalet, kan I læse med nedenfor:

Lokaler

Vi lånte Designits frokostsal og tilstødende loungeområde. Heldigvis er lokalerne ret fede i sig selv, så den største opgave lå i at omarrangere og pynte bordene. Der ligger et industrikøkken i forbindelse med frokostsalen, så det var helt perfekt i forhold til servering. Derudover var der et bordfodboldbord, der vækkede virkelig meget glæde. Og en træstub, så folk ku’ slå søm i – man er vel jyde! Bordene kom til at stå ret tæt, hvilket var en udfordring for vores serveringspiger, men det gik lige med nød og næppe. Selv kunne vi ret godt lide den intimitet, det gav. Det fungerede også ret godt senere, da baren åbnede og vi lavede dansegulv. Man skal aldrig lave for stort dansegulv, så bliver folk bare bange for at indtage det ;)

Bordpynt

Som vi fortalte om tidligere, fik vi lov til at låne en stak vaser af Kähler til brylluppet. Valget faldet på de klassiske, hvide vaser fra Hammershøi i H125, H250 og H200 samt fiora-vasen i guld fra Stine Goya-samarbejdet. Hertil Hammershøi-lysestager i blandede størrelser. Derudover havde vi fået trykt menukort hos MOO (i samme stil som vores bryllupsinvitationer), der blev lagt i “hullerne” mellem servicen og bordpynten. Til navneskiltene lavede jeg et lille lædervedhæng, som gæsterne kunne tage med hjem efterfølgende. Skiltene blev lavet af læderremme, som jeg købte i Læderiet, og efterfølgende trykkede hul i med en hultang og bandt lædersnor igennem. Selve navnene blev banket i ved hjælp af et smart lille læderprægningssæt, som jeg lånte af søde Manja fra Birkmond. Det tog mig et par aftener at gøre dem færdige, men jeg kan heldigvis godt lide at sysle med den slags, så det gjorde mig ikke spor :) Dog var det lidt besværligt at folde dem omkring stofservietterne efterfølgende!

Service

Vi tænkte indledningsvist, at bordopdækningen ville blive til den kedelige side, da vi kun havde udlejningsservice som option tre uger inden brylluppet. Heldigvis kom Kähler os til undsætning, og sendte 150 tallerkner med dertilhørende bestik vores vej sammen med de vaser, vi på forhånd havde aftalt at låne. Kæmpe blogger-privilegie! Vores opsætning bestod derfor af hvide Hammershøi-tallerkner i Ø270 og Ø220 samt knive, gafler og skeer ligeledes fra Hammershøi-serien. Det blev mere stilrent og elegant, end vi overhovedet havde turde håbe på!

Gæstebogsstation

Det er vores indtryk, at det efterhånden er kutyme, at man som gæst efterlader en lille hilsen til brudeparret på bryllupsdagen, enten i form af en gæstebogshilsen, et fotografi, en mindeæske eller noget helt fjerde. Det er dejligt, at bryllupoplevelsen på den måde strækkes lidt. Vi valgte at gå relativt simpelt til værks: en mindebog, en hel masse klistermærker, et par tuscher og så et Fuji Instax polaroidkamera. Det er der kommet virkelig mange sjove hilsner og billeder ud af! Selvom polaroidløsningen er til den dyre side, så fortrød vi den ikke ét sekund. Både fordi vi har fået rigtig mange dejlige glimt af vores gæster ud af den, men også fordi vi havde indtryk af, at folk også tog billeder med hjem som et lille minde.

Skilte

Vi var så heldige, at vores søde venner, Karoline og Morten, havde holdt en virkelig gennemført og hyggelig navngivningsfest weekenden forinden vores bryllup, og vi fik derfor lov til at låne en hel masse grej af dem. Indgangsskiltet har Karoline lavet (hun brugte vist bare tavlelak og kridttuscher), og så havde vi faktisk også lånt en viiirkelig fin blomstervæg. Desværre fandt vi ikke et ordentligt sted til den, men den skal nok vække glæde til andre fester. Jeg lavede selv et par skilte med kæmpe-post-its og poscatuscher, bl.a. velkomstskiltene på billedet og dette drinkskort. Det er jo ikke lige til Louvre, men det gav et meget hyggeligt og personligt præg, synes jeg :)

Blomster

Da først Langsøgaard var ude af billedet, besluttede vi os ret hurtigt for, at vi lige så godt kunne skubbe de ting, vi havde forestillet os, helt til side. Nu handlede det om at gøre Designit til vores bryllupslokation. For at nå i mål med dette, købte vi nogle flere sager ind til at pynte rummet med (bl.a. lyskæder), og jeg besluttede mig for at skrue helt op for blomsterfloret! Når nu lokalerne stod så rå og relativt neutrale i farverne, gav det noget spillerum i forhold til buketterne. Så jeg gik amok i Billig Blomst, Nr 12 og Interflora, og fik sammensat en helt regnbue af blomster på kryds og tværs. Jeg synes, man bliver så glad af at kigge på dem. De giver virkelig noget personlighed til rummet :) Hvis der sidder nogle blomsternørder derude, der er nysgerrige på sorterne, kan jeg fortælle at buketterne blandt andet rummer orkideer, hortensia, palmeblade, anthurium, montbretia, roser, calla-liljer, løvemund, sankt hans urt, lisianthus og fresia. Flere af blomsterne købte jeg i potter, og de kan derfor fortsætte deres liv hjemme i Marmeladefabrikken her på den anden side af brylluppet :)

OBS: Skal du selv giftes i år eller kender du nogle, der skal? Kähler kører en fin lille kampagne i år, hvor nygifte får to middagstallerkner fra Hammershøi-serien i bryllupsgave ved fremvisning af gyldig vielsesattest. Læs mere her

Hvis I har spørgsmål til detaljerne omkring brylluppet, må I endelig fyre løs :)

11 kommentarer

 • Katrine

  (undskyld hvis I har fået 100 kommentarer fra mig, den blev ved med at sige, at den ikke kunne sende :o virker totalt desperado, men man er vel kommende brud..)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Nu er det snart to år siden! Det må være lidt vildt at tænke på. Ikke desto mindre er det en kæmpe inspiration, når man selv planlægger bryllup. Så tusind tak for I deler :)
  Vil I fortælle om blomsterbudgettet? Var det en tung post både penge- og tidsmæssigt? Jeg synes virkelig det er svært at vurdere, om det er værd at stå for det selv. Måske mest fordi jeg max er halvt så kreativ som jer :3 ;)

  På forhånd kæmpe tak for svar!
  Kh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Katrine
   Du skal slet ikke undskylde! Jeg var selv rimelig desperado i de sidste uger op til vores bryllup ;) Og tak for de pæne ord i øvrigt. Dejligt at indlæggene kunne give lidt inspiration :) Mht. blomster gav jeg mig selv et budget på 2000 kr, og så købte jeg blandede sager fra Billig Blomst og No. 12 (blomsterbutik nede i midtbyen). Jeg vidste, at jeg gerne ville have anthurium og orkideer i buketterne, så dem købte jeg særskilt. Orkideer var på tilbud til 10 kr i den lokale Løvbjerg, så dem købte jeg tyve af og klippede stænglen af. Og anthurium bestilte jeg hos Juuls Blomster (de fleste blomsterbutikker tager imod særbestillinger, hvis man lægger dem i god tid). Så jeg har helt sikkert brugt noget tid på projektet. Nok 2-3 timer på at købe blomster og yderligere et par timer på at arrangere dem dagen før brylluppet. Det blev i øvrigt gjort ude på vores terrasse, hvor de fik lov til at stå indtil næste dag.

   Jeg tror, at vi har sparet en del penge på selv at arrangere buketterne (bandt også selv min brudebuket), men det skal selvfølgelig også være noget, man har mod på :) I første omgang er det nok vigtigt at kende sin egen smag i blomster og navnet på de typer, man søger. Og så fandt jeg ud af, at blomster i potter (fx orkideer og hortensia) ofte er billigere end afskårne blomster (+ det er mere bæredygtigt, da blomster kan få et liv efter buketterne.. vores “bryllups-hortensia” står og pynter på vores terrasse nu og har sat nye blomster).

   Håber det var svar nok!
   Kh S

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Tusind tak for svaret, det er virkelig en stor hjælp! Inspirerende (og imponerende) at høre, hvor meget du/I har gjort selv. Og godt input med blomster i potter frem for de afskårne, det husker jeg lige på :) mange tak igen!!
   Kh Katrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor er det bare vildt flot! Jeres indlæg om bryllup har simpelthen været en kæmpe hjælp og inspiration!❤️ Her på matriklen står den også på bryllupsforberedelser, og noget jeg spekulerer meget på, er blomster – jeres ser vildt smukt ud! Er der meget arbejde i det? Fx hvis man nu ikke lige er så kreativ som man kunne drømme om😅 og vil I mon afsløre lidt om, hvad man kan regne med sådan en blomsteromgang kunne ligge i prismæssigt? På forhånd tusind mange tak for svar! Kh Katrine 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Nykjær Nikolajsen

  Hvor fine navneskilte! Ved du hvor man kan låne sådan et læderprægningssæt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi lånte ét af en vendinde, der laver lædertasker. Det kan vist købes billigt i Panduro eller læderiet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Wow det ser smukt ud! Er specielt vild med de farvrige blomster, det ser altså mega prof ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak! :) Jeg var faktisk også helt overrasket over hvor godt det blev, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kirstine

  Hatten af for jer ! Jeg kan nærmest ikke forestille mig et mere frustrerende scenarie end det I lige pludselig stod overfor. Men man må sige at I 100 % fik vendt det til noget fantastisk ! Jeg synes virkelig også det ser fint og hyggeligt ud og jeg synes oprigtigt det er imponerende! Desuden tænker jeg, at det er én af de oplevelser som bagefter er med til at minderne får endnu større betydning/fortælling og én af de udfordringer som man husker tilbage på med et lunt smil – “det kom vi også igennem..”. Og sikke heldige I var med vejret. helt perfekt og smukt, ikke mindst jer to. Tillykke !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for de søde ord – det er vi bare rigtig glade for at høre! Vi føler også, at vi slap ret godt fra det med hele Designit-setuppet. Og du har helt ret. Allerede nu har vi fået det så meget på afstand, at vi godt kan grine lidt af hvor grotesk en situation, det var :) Det eneste jeg stadig er lidt ked af, er, at aflysningen lagde så stor en dæmper på glæden i de sidste uger op til. De skulle jo helst bare have været fyldt med forventningsglæde. Men sådan kan det gå :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arbejdsweekend i København