Vores bryllup: mad, musik m.m. – Sidsel & Lasse
18 overgangsjakker til efteråret

Vores bryllup: mad, musik m.m.

Anretninger fra GROFT

Mad

Vi besluttede os allerede sidste år for den cateringløsning, vi ville have til brylluppet. Den kom nærmest dumpende ned i skødet på os idet Lasses gymnasieveninde Stine kontaktede os med en fotoopgave for gastrovirksomheden GROFT. Vi besøgte derfor Stine og Torben et par gange på deres gård lidt uden for Odder med kameraet under armen. Her tryllede Torben lækre, lokaltdyrkede råvarer om til fotogene og meget velsmagende retter, og så var vi solgt! Inden valget faldt på GROFT, havde vi snakket om, at vi gerne ville finde en madløsning, der ikke rimede på steg, sovs og kartofler. Det måtte gerne være mere let og sæsonpræget. Og det ramte Torben lige i øjet. Vi fik de lækreste forretter med hjemmerøget fisk, fennikel, friskbagt brød og hjemmelavet hytteost, mens hovedretten bød på en masse grillede grøntsager, mør confiteret gris og en totalt syndig og lækker kartoffelmos med svampe og kalvebacon. I kan se en håndfuld billeder af anretninger, der mindede om vores, på billederne ovenfor. GROFT har vores varmeste anbefalinger :)

Vi delte jo vores tanker angående bryllupskage i et tidligere indlæg, og vi endte faktisk med at holde fast i, at vi ikke ville have én stor kage. I stedet fik vi Mor Anna til at lave kuvertudgaver af to af vores yndlingskager: Tarte au Citron og pavlova. Og så var min mor så sød at bage en hel masse kransekage til både champagnen og aftenkaffen. Dén løsning føltes heldigvis helt rigtig, og det så ud til at kagerne også var populære blandt gæsterne.

Natmaden fik vi først styr på en uge inden brylluppet. Vi havde været en smule rådvilde op til festen, og havde hældt mest til blot at købe en masse brød, pølse og ost. Primært fordi vi helst ikke ville have gang i køkkenet igen, når først middagen var ryddet af og vasket op. Men det var også som om tapasløsningen bare ikke var snasket nok! Hvad gør man så? Man ringer til Ali Baba! Hvis ikke vi skulle servere pizzaslice med dressing til vores bryllup, hvem skulle så..? Kl. 01 ringede det på døren og udenfor stod en meget travl pizzamand med ti gigantiske familiepizzaer – vi gætter på at der var run på, når nu det var midt i festugen. De 160 pizzaslices blev indhaleret på rekordtid, så noget må vi ha’ ramt rigtigt!

Fotograf

Som nævnt i et tidligere indlæg valgte vi at hyre Luna som bryllupsfotograf, og det har været én af de bedste beslutninger, vi har truffet i forbindelse med bryllupsplanlægningen! Selvom Luna “kun” er bryllupsfotograf på fritidsbasis, så leverer hun billeder af virkelig høj kvalitet og med masser af stemning og nerve. Hun var virkelig god til at bevæge sig ubemærket rundt og fange alle de festlige øjeblikke. Vi skulle oprindeligt kun ha’ taget billeder under vielsen og receptionen, men Luna foreslog selv, at hun også kunne komme op til Marmeladefabrikken og tage billeder, mens jeg gjorde mig klar. Det er jeg så glad for at hun gjorde, for det er blevet nogle virkelig fine og intime motiver. I det hele taget bliver vi bare så glade, når vi bladrer bryllupsalbummet igennem :)

Musik

Vi lejede et stort anlæg, som blev stillet op i løbet af lørdag formiddag og pillet ned igen mandag. Vores gode ven Andreas spillede et DJ-sæt fra kl. 00 til kl. 04, og han ramte en virkelig god balance mellem nye udgivelser og gamle klassikere. Han spiller tit på Den Sidste, hvor vi jo også har slået vores folder (lidt for meget efterhånden!), så vi vidste heldigvis, at der var et godt dansegulv i vente! Hvis vi kunne have gjort én ting anderledes musik-wise, ville det måske ha’ været at booke et liveband, der kunne have spillet baggrundsmusik under reception. Fx noget lækker jazz. Men det er langt fra need to have :)

Drikkevarer

Som vi beskrev i dette indlæg, købte vi alle vores vine hos Smagførst. Der var riiigelig vin, men det gør jo ikke spor, når vi regner med at skulle holde 30 års fest næste år. Vi købte også Ron Abuelo og Hayman’s Gin hos Smagførst, mens vi købte sodavand, øl, vodka, shots og mixers hos Bevco. Det var helt sikkert ikke den allerbilligste løsning – til gengæld fik vi det hele leveret hjem til os, og det sparede os for lange arme og mange køreture. Vi forsøgte at handle drinksingredienser, så de kunne mikses på kryds og tværs, og ville falde i så bred smag som muligt. Der blev helt klart drukket mest gin og rom, og knap så meget vodka, men det vil sikkert være meget forskelligt fra selskab til selskab.

Gaveønsker

Vi besluttede os ret hurtigt for, at vi ikke behøvede flere ting i vores liv. Vi har i forvejen svært ved at komme på ting, vi mangler, til jul og fødselsdage, og derfor valgte vi at holde ønskelisten helt simpel: tilskud til bryllupsrejse og oplevelser/gaver, vi kunne nyde med hinanden. Der var helt sikkert et par af gæsterne, der studsede over, at vi ikke havde en ønskeliste med service, vaser, møbler osv., men sådan er brudepar jo så forskellige :) Vi pakkede gaver op søndag aften og var helt grædefærdige over alle de søde ord og idéer, vores gæster havde fundet på. Nu har vi bl.a. ture til Berlin, Provence, Skrøbelev Gods og Italien at se frem til. Lækre restaurantbesøg, der kan bookes, når vi trænger til at holde i hånd og tage en pause fra køkkenet. Gavekort til croissanter, kaffe, vinbarer og andre lækre sager, vi kan forsøde hverdagen med. Og så fik vi en stor hjælpende hånd, når det kommer til at indfri vores drøm om to måneders rygsækrejse i det nye år. Vi er simpelthen så heldige!

Normalt er det jo også tradition, at brudeparret forærer hinanden en morgengave, men også her valgte vi at gå lidt utraditionelt til værks. Inden brylluppet aftalte vi, at morgengaverne skulle indløses på vores bryllupsrejse, så det glæder vi os til! Og så kan det jo både være et eller andet finurligt hjem til lejligheden, et smykke eller en oplevelse. Nu har vi i hvert tilfælde købt os god tid til at finde på noget godt til hinanden :)

Festgæsterne

Der opstod jo en værre virak i kommentarfeltet, da Lasse fortalte, at vi havde valgt at invitere ekstra gæster til bryllupsfesten frem for at invitere dem til receptionen. Heldigvis er det jo i sidste ende én selv, der skal vurdere, hvad der føles rigtigt at gøre, og vi synes at vores løsning blev virkelig vellykket. Vi endte på knap 75 spisende gæster og så stødte der yderligere 20 mennesker til. De forskellige “festgæster” havde varmet op til festen sammen, og var derfor i højt humør, da de ramte Designit kl. 22. Vi havde sørget for, at vores toastmaster lagde 20 minutters pause ind, da de ankom, så de fik tid til at blive integreret i festen. Da vi satte os til bords igen fik vi serveret dessert, mens festgæsterne fik serveret bobler, vin og øl. Derfra løftede stemningen sig bare mere og mere, både grundet to sjove indslag fra hhv. mine folkeskoleveninder og Lasses Medievidenskabsvenner (der spillede et medley af Happy, Let’s get it on og Keep on Movin’) og så naturligvis på grund af brudevalsen, der gled over i September og Love is in the air. Det var uden tvivl et af aftenens højdepunkter! Og så fortsatte festen sådan set indtil vi kapitulerede omkring kl. 05 og begyndte at lukke Designit ned. Det gav os lige præcis fire times nattesøvn på hyggelige Villa Provence, haha! Heldigvis stod vi op til en af de bedste hotelmorgenmadsanretninger, vi nogensinde har fået. Det var lige, hvad vi havde brug for inden vi begav os mod havnen igen for at rydde op.

 

4 kommentarer

 • Camilla

  Mega inspirerende læsning – lige et bryllup efter kærestens og mit hoved! Yæi! Og 1000 tak! Men hvordan fik I lov til at låne/leje Designits lokaler?😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Camilla :) Tusind tak! Det er vi sørme glade for at høre. Det er ikke noget, man normalt kan få lov til, men vi fik lov, da Lasse har kontorplads hos Bloggers Delight i det kontorfællesskab, som Designit driver. Så de var rigtig søde at låne det til os og hjælpe os ud af kniben :) Men ellers er det ikke noget, man som “udefrakommende” kan få lov at låne/leje, desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Genial ide med pizzaslices til natmad – jeg laver helt sikkert en copy/paste til min næste fest!
  Når jeg sparer bartenderen væk (og det gør jeg som regel), så mixer jeg en håndfuld favorit cocktails i store Mason jars, så gæsterne nemt kan tappe sig en drink.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ja ikke? Det var også enormt populært, haha! :) Også god idé med store mason jars – det havde vi faktisk også til brylluppet, bare med vand :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

18 overgangsjakker til efteråret