Tilbageblik på vores Roadtrip i USA – Sidsel & Lasse
Overtøjsguide til efteråret

Tilbageblik på vores Roadtrip i USA

Reklame for Jysk Rejsebureau

Vi har samlet en række glimt fra turen til en lille video. Enjoy ;)

Vegas

For lige at gøre beskrivelsen af vores roadtrip færdig, så havde vi jo faktisk også to overnatninger i Las Vegas, inden vi igen fløj hjem til Danmark. Selvom vi godt kunne have afleveret vores motorhome og så taget direkte i lufthavnen, var det rart med et par døgn til at akklimatisere og ligge en smule på langs. Vejret i Vegas er nogenlunde stabilt og solrigt året rundt, og vi havde heldigvis også flot sommervejr og 25 grader, hvilket gav anledning til endelig at bytte skiundertøjet ud med shorts og bikini <3 Efter at have tilbragt otte døgn i smuk og affolket natur var det en kæmpe kontrast at komme tilbage til Syndens By. Neonlys og kæmpe billboards alle vegne, cigaretrøg, infernalsk larm i spillehallerne, polterabend-selskaber, der vælter rundt, og så de mange hoteller, der byder på diverse remakes af europæiske seværdigheder. Eiffeltårnet, Venedig, det gamle Rom – du kan komme jorden rundt på en eftermiddag! Vegas må være på top 3 over mest spøjse byer, vi har besøgt, men det var helt klart en oplevelse. Særligt den sidste aften, hvor vi bookede bord på Top of the World og kunne kigge ud over en oplyst skyline fra det høje tårn, restauranten befinder sig i. Selvom det lugtede lidt af turistfælde var det faktisk en virkelig god afslutning på turen.

Hjemme igen

Nu er der så gået 14 dage siden vi kom hjem fra USA. Hverdagen er begyndt igen, og vi har byttet ørkenlandskab ud med efterårsgrå Danmark. Vejret har budt på en del regn og blæst siden vi kom hjem, og på trods af, at vi også sætter pris på sæsonskifte, så har vejret nok bidraget en smule til vores post-ferie-blues. Vores rejse rundt i Nevada, Utah og Arizona har været en oplevelse for livet, og det er som om den har været særligt svær at komme tilbage fra. Måske fordi vi har levet så tæt sammen i vores egen lille motorhome-boble. Lige så vel som at man er rejsefæller, så bliver man også et lille team på sådan en tur. Hvem tømmer spildevand? Hvem tilslutter vand og el? Hvem handler til madpakker? Der kommer hurtigt faste rutiner og et intimt form for samvær. Heldigvis kun på den gode måde :)

Både vi og mine forældre er enige om, at motorhome som rejseform kun har overrasket positivt. Reaktionerne på, at vi skulle på campingferie i USA med forældre/svigerforældre har ellers været lidt blandede. Nogle af vores venner har syntes at det lød vildt fedt, andre har grinet lidt nervøst af kombinationen “campingferie” og “svigerforældre”. Der er da også ret mange negative konnotationer forbundet med begge ord, så det forstår vi sådan set godt! Jeg har jo rejst en masse med mine forældre, så jeg vidste at den del for mig ville falde helt naturligt, men jeg er sindssygt glad for at have en mand, der også har lyst til at tilbringe 12 dage i deres selskab (og forældre, der gider være sammen med Lasse og jeg, for den sags skyld). Vi er meget tætte i min familie (og det samme med Lasse og hans familie), og jeg tror det er vigtigt for os begge, at vi hver især kan indgå i de konstellationer.

Camping-delen var vi mere i tvivl om. I løbet af de senere år er vi begyndt at sætte mere og mere pris på ferier, hvor naturen og det primitive er i fokus, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man er klar til ni dages intenst samliv med tre andre voksne mennesker fordelt på ca. 10 kvadratmeter. Det viste sig dog, at der ikke var nogen grund til bekymring! For det første er et motorhome slet ikke så primitivt. I vores C-30 var der både træk-og-slip-toilet, brusekabine, mikroovn, gasblus, køleskab, to dobbeltsenge, sofa og spisepladser. Med andre ord nærmest bare hvad der svarer til en studielejlighed i Aarhus på hjul! For det andet kan man på mange campingpladser få adgang til el, vand, rene toiletter, brusekabiner og købmandsbutik – så man styrer helt selv, om man vil leve med/uden ekstra fornødenheder. For det tredje er det en kæmpe fordel, at man ikke skal pakke sammen og finde nye overnatnings- og spisemuligheder fra sted til sted. Vi overnattede ved en ny nationalpark stort set hver nat, så det sparede os for en hel masse tid, at vi blot kunne rulle afsted næste dag med bagage og alle faciliteter ombord. Og så var det rart at have visheden om, at vi kunne komme igennem til en medarbejder fra Jysk Rejsebureau, hvis vi fik problemer undervejs. Denne mulighed gjorde vi faktisk brug af, da vi var i Peru for ni år siden, og løb ind i en strejke uden for Cuzco. Vi havde booket fire dages trek til Machu Picchu, og anede ikke om det var muligt at komme forbi strejken og ind til byen. I den situation var det rart at kunne holde sig opdateret gennem en rejsekonsulent, der kendte området og problematikken. Det var jo før smartphonen for alvor gjorde sit indtog ;)

Som I nok kan høre, har vores roadtrip med Jysk Rejsebureau levet op til forventningerne og mere til. På turen begyndte vi allerede at snakke om andre områder, der kunne være fede at udforske i motorhome. Californien, Montana, Florida Keys, nationalparkerne i Canada.. Der er et helt kontinent fuld af muligheder. Siden vores hjemkomst har jeg også taget mig selv i at sidde og dagdrømme en del, og helt generelt bære rundt på en følelse af, at vi er kommet ret tæt på det, livet handler om, i løbet af de stunder, vi har haft sammen på turen. Det er ret store ord at tage i munden (især for en jyde), men lykkeglimt skal man huske at sætte pris på :) Udover samværet med hinanden, har de mennesker, vi har mødt på vores vej, også bidraget til de gode minder. Rangers, billetkontrollører, tankpassere og campinggæster – alle har mødt os med et smil. Vi er blevet kaldt “our Danish family” ikke mindre end tre gange undervejs! I Moab mødte vi Deidre og James, der havde været til verdens største udstilling af luftballoner i Albuquerque og var ret passionerede sten-samlere. Ved Dead Horse Point Park faldt vi i snak med Doug, der havde en søn bosat i Vejle (af alle steder!), og ved Grand Canyon snakkede vi med et par (selvudnævnte) ultrasocialister, der elskede Bernie Sanders og havde solgt alle deres ejendele for at blive fuldtids-RV-rejsende. De havde sat sig for at besøge USAs 60 nationalparker, og havde været på landevejen i 14 måneder, da vi mødte dem. Tal om #lifegoals! Manden havde i øvrigt gået i skole i Skive, og fortalte om første gang han havde drukket sig fuld som 14-årig her i Danmark, haha. Vi kunne virkelig lære noget af amerikanernes åbenhed og vandrefolkets positive indstilling.

Hvis I selv har fået vækket rejselysten, kan I læse mere om Jysk Rejsebureau og deres ture til USA her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overtøjsguide til efteråret