Nedtælling til bryllupsrejse: lidt om vores rute og planlægning – Sidsel & Lasse
Morgenmad på Jumbo

Nedtælling til bryllupsrejse: lidt om vores rute og planlægning

Om to uger tager vi endelig hul på vores længe ventede bryllupsrejse. Flere venner og bekendte har bemærket: jamen har I ikke lige været afsted? Og det har vi jo sådan set, idet vi både rejste ti dage i oktober og i november, men det var noget helt andet end det, en bryllupsrejse skal kunne, synes vi. Det er naturligvis dejligt at være afsted på arbejdsture også. Ingen tvivl om, at vi er svineheldige. Men der er også en masse bagvedliggende arbejde, som vi ikke nødvendigvis giver jer indblik i. Vi skal ofte nå at klargøre content til både vores egen platform og rejseudbyderens. Det betyder som regel aftenarbejde både under og efter en tur, ligesom at vi skal gribe hver en ledig stund undervejs til at nå de hængepartier, der måtte være. Transporttid er ofte lig med kontortid. Derfor har vi længe snakket om, at vi gerne ville afsted på en tur, som var 100% vores egen og 100% fri for forpligtelser. Og i øvrigt uden andre rejsekammerater end hinanden! Så nu griber vi chancen :)

Vi har begge drømt om at se en større bid af Asien, så det lægger vi ud med (hhv. to uger i Vietnam og på Bali). Og når vi så alligevel befinder os så langt mod sydøst kombinerer vi det med et par uger i hhv. Sydney og på New Zealand. Man kunne kalde det en slags efter-gym-sabbat-rejse i voksenudgave. Ligesom da vi rejste i Sydamerika bliver det to måneders rygsækrejse, og sikkert med en masse bumletog og -busser undervejs. På overnatningsfronten har vi til gengæld skruet op for komforten. Dorms og bed bugs er vi sgu blevet for gamle til. I Vietnam og på Bali kan vi bo godt til få penge, og i Sydney og NZ bliver det så en smule mere skrabet. Mht. planlægning havde jeg nok en romantisk forestilling om, at vi ville tage det lidt undervejs, men især i Vietnam og NZ er vi lidt pressede på tid, og derfor er de to rejser fuldt tilrettelagt med overnatninger og ture. I midten af den sandwich har vi så en måned på Bali og i Sydney til at tage tingene lidt mere som de kommer. Forhåbentlig kommer det til at føles som en passende mængde frihed versus skemalagt program.

Til de nysgerrige, der undrer sig over hvordan vi har råd til at holde fri så længe (vi har erfaret, at der altid er et par stykker, der spørger!), så må vi desværre skuffe og sige, at der ikke er en eller anden magisk formular, vi benytter os af. Turen begyndte vi allerede at snakke om da Lasse gik på knæ i foråret 2017, og har siden forberedt os økonomisk og tidsmæssigt. Det betyder blandt andet, at vi kun har holdt en uges sommerferie i 2018, at vi har fundet en lejer til vores lejlighed i perioden, at vi har arbejdet meget i slutspurten op til afgang, at vi har clearet det med arbejdsgivere og kunder i god tid. Og så har vi fået bidrag til turen i bryllupsgave og løbende sparet op selv. En masse bække små der tilsammen gør, at vi kan trække stikket i februar og marts. Jeg er glad for, at vi begyndte på forberedelserne i god tid, for ellers kan sådan et projekt hurtigt føles uoverskueligt.

Hvis I er nysgerrige på vores tur kan I læse mere om vores rute og valg af destinationer nedenfor:

VIETNAM

Rute: Hanoi – Halong Bay – nattog til Hue – Hue – Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City

Vidunderlige Vietnam har vi begge haft et stort ønske om at besøge, og nu sker det endelig! Vi er så spændte på at opleve kulturen, omgivelserne og de to storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City. Vi nørdede os jo igennem en dokumentar om Vietnamkrigen på ti afsnit tilbage i efteråret, og den har kun gjort os mere nysgerrige på landets historie. Vi skal uden tvivl aflægge War Remnants Museum et besøg, og nok også Cu Chi Tunnels. Og så skal vi selvfølgelig spise pho, bun cha og gỏi cuốn til vi bliver dårlige!

BALI

Rute: Seminyak – Ubud – Amed – Gili – Canggu

Det er skægt. Bali er blevet sådan en destination, der virkelig deler vandene. Nogle synes, at der er gået for meget Eat, Pray, Love og smoothie bowls i den, og andre er stadig helt forelskede i øen. Vi er lidt spændte på, om vi kommer til at tilhøre det ene eller det andet hold. Umiddelbart lyder det til, at der stadig er mange skønne områder, man kan rejse til, men selvfølgelig også nogle turistfælder og Sunny Beach-agtige setups. Jeg har gjort mit bedste for at finde nogle gode hoteller og home stays, da en god base som regel bidrager positivt til ens samlede oplevelse af et nyt sted, synes jeg :)

SYDNEY

1 uge i Bondi + 1 uge i Surry Hills

Jeg hørte for nylig en podcast med Johnson, hvori han beskrev sit forhold til Atlanta. Det var som om hans sjæl hørte til i byen, sagde han, selvom han naturligvis også følte sig hjemme i Danmark. Jeg kan godt genkende den samme følelse af, at det hele bare falder i hak. Sådan havde jeg det første gang jeg satte mine fødder i Sydney. Nu er det efterhånden ti år siden jeg sidst besøgte byen og de venner vi har, der er bosat dernede, og jeg glæder mig umådelig meget til at komme tilbage. Særligt fordi jeg har Lasse med denne gang, og kan have ham med rundt på memory lane. Forhåbentlig kan jeg stadig finde vej!

NEW ZEALAND

Rute: Christchurch – Queenstown – Milford Sound – Franz Josef – Nelson – Wellington – Taupo – Rotorua – Auckland

Sidste stop på ruten bliver New Zealand. Det var faktisk primært Lasses ønske, men jeg glæder mig også rigtig meget nu hvor turen er planlagt. Det er jo helt vildt, så stor naturmæssig diversitet landet rummer. Man kunne i virkeligheden bruge flere måneder på at rejse rundt til de forskellige afkroge!

15 kommentarer

 • Sascha

  Spis burger på Ferg Burger I Queenstown, NZ. ABSURD gode (sådan husker jeg det i hvert fald, selvom det er godt og vel 8 år siden, jeg sidst var der). Der er garanteret enormt lang kø, men det er dét værd :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ferg Burger er allerede på listen :D Den skulle nemlig være ret legendarisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder mega fedt! :)
  Jeg var selv i Vietnam i 10 dage i Oktober.
  Når i er i Hoi an, så tag hen og spis på Bale Well en aften, det er en oplevelse i sig selv og virkelig hyggeligt lokalt sted.

  Hvis i skal se Saigon sky deck, så tag på Heineken rundturen, en sjov oplevelse :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Fedt, Anna :) Mange tak for tips! Nu glæder vi os bare endnu mere ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Åh hvor lækkert! Vi har en baby på vej, som melder sin ankomst til maj, og har talt om, at tage på en lille barselsferie til næste vinter. Vietnam står helt klar øverst på listen! Og vi har set på lignende destinationer i Vietnam som jer, så kom endelig med gode tips til overnatninger, spisesteder osv., når I er hjemme igen! Selvom vores tur nok skal være lidt børnevenlig, så er det jo altid skønt med inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det lyder som en skøn tur i har sammensat! Jeg er pt. på vej hjem fra 6 uger på Bali, og ja øen skiller helt sikkert vandende – men der er virkelig også stor forskel på de forskellige områder af øen. Hvis I er scooter-typerne kan jeg virkelig anbefale at leje en scooter i Ubud og køre en tur mod Sidemen og vulkanerne, der er så smukt derude, de lokale er super søde og der er betydeligt færre turister.
  Har i booket overnatning på Gili-øerne? Ellers så overvej Gili T, den går som at være party-øen, men den kan så meget mere end. De andre Gili-øer er stadigvæk desværre meget forladte efter jordskælvet på Lombok.
  Hvis I har tid tilovers så overvej en tur til Uluwatu (tjek evt. hotellet “dreamsea” ud), der er virkelig skønt nede.
  Og sidst men ikke mindst så tag forbi “Copenhagen” i Canggu hvis i får lyst til en skøn kartoffelmad blandt alle smoothiebowlsne.
  God tur!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, Sofie. Seks uger på Bali lyder heller ikke tosset!

   Sikke en masse gode tips. Vi er muligvis ikke så scooter-kyndige, men det kan tænkes, at vi kan lokke en taxa til at køre os til Sidemen.. Det lyder i hvert fald meget lækkert og fredfyldt.

   Vi overnatter på Gili T, og satser nemlig på, at vi kan undgå de værste party hostels. Åh hvor er det trist med jordskælvet og den påvirkning, det har haft på området.

   Nu er vi kun blevet endnu mere spændte på, hvad der venter os. Det skal nok blive en fantastisk rejse uanset. Tak for de mange gode tips!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det lyder som en dejlig tur!
  Jeg er selv i gang med at planlægge en tur til Bali her i foråret. Hvor har I mon booket overnatninger på Gili og i Canggu? Jeg kunne godt bruge lidt inspiration. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det håber vi også, det bliver! Ja vi skal bo i Belindo Cottage på Gili og Echoland i Canggu :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Er helt vild misundelig! Det er virkelig nogle fede steder i skal hen. Glæder mig til at læse mere om turen senere.

  Jeg er helt enig i at Sydney er en by, som man hurtig føler sig hjemme i. Mine 7 måneder efterlod i hvert fald en følelse af at være Sydneysider – selv til den dag i dag. Husk I kan rejse på Opal Card for 2,5 dollar hele dagen hver søndag. Man kan nå rigtig meget på en dag.

  I NZ ved Franz Josef vil jeg også anbefale, hvis I ikke allerede har spottet det, at gå den mindre kendte og helt gratis Tatare Tunnels Walk. Derudover er Franz Josef Glacier Hot Pools også en tur værd. Virkelig smukt placeret og super lækkert.

  God tur

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Vi kan heller ikke få armene ned!

   Ja ikke? Jeg håber også det er den følelse, jeg stadig har, når vi er ankommet. Men jeg kan næsten ikke forestille mig andet :) Godt tip med Opal Card (når nu man ikke kan rejse til concession-pris længere!).

   Har lige læst lidt om Tartare Tunnels Walk, det lyder jo for vildt. Tak for de gode tips :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, hvor lyder det som en skøn tur! Jeg har været alle de steder, I skal til, og jeg tror ikke, at jeg ville have valgt andre lande, hvis det var mig.
  Jeg har det i øvrigt fulstændig ligesådan med Sydney efter at have besøgt byen to gange (første gang for 12 år siden!) og sidenhen fået lov at bo der i halvandet år.
  Rigtig god tur, jeg glæder mig til at følge med fra sidelinjen! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Åh, det er sørme dejligt at høre! Vi ser virkelig også frem til den kommende tur med spænding.

   Det er altså en magisk by. Tænk at du har boet der så længe, det må ha’ været dejligt. Jeg følte slet ikke, at seks måneder slog til!

   Tusind tak. Vi glæder os til at dele den herinde :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Åh hvor er jeg misundelig. Så SÅ meget. Og ja, det er sjovt med Bali, den har virkelig været hypet. Var man overhovedet rigtig instagrammer/influencer, hvis man ikke havde været på Bali og taget et billede ved en infinity pool? Anyways, lige en note; antager, at I regner med at bestige Agung. Hvis ikke det er tilfældet, vil jeg virkelig ikke anbefale Amed. Der. sker. intet. Og ikke på den cool langt-væk-fra-alting-chill måde. Bare på den midt-ude-i-ingenting måde :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Haha lige nøjagtig!

   Nej det er faktisk for at komme på den korte bådtur til Gili (og så for at se Anung på afstand). Så vi har heldigvis kun en enkelt overnatning i Amed :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad på Jumbo