Guide til Sydney – Sidsel & Lasse
By the way #64

Guide til Sydney

Efter to uger i Sydney, hvor vi har boet én uge i Bondi-området og én uge i Surry Hills-området, har vi samlet nogle af vores bedste tips og anbefalinger sammen til jer. Vi har delt guiden op i tre, så der er tips til henholdsvis Bondi, Central Business District og Surry Hills. På den måde er det forhåbentligt mere overskueligt – for der er altså mange gode steder, vi gerne vil anbefale ;)

Bondi Beach

BO

AirBNB: Bondi Beach Studio – Hotelpriserne er, ligesom i mange andre populære storbyer, ret stejle i Sydney. Hvis du vil holde prisen nede, og samtidig føle dig lidt mere som en lokal, er der heldigvis mange gode lejligheder at finde på AirBNB. Vores lejlighed lå 100 skridt fra Bondi Beach og en masse gode spisesteder, og så havde vi grovkøkken, så vi kunne lave lidt mad derhjemme også. Rent, pænt og nogenlunde billigt.

SPIS

Bonditony’s Burger Joint – Der er rigeligt med burgersteder at vælge mellem i Sydney. En af de bedste finder du i Bondi, hvor Tony serverer saftige burgere med sprøde sweet potato fries til.

Lox Stock & Barrel – Man kan næsten ikke kaste en sten i Sydney uden at ramme en brunchsted, så det handler om at finde de allerbedste! Hos Lox serverer de vanedannende brunchanretninger med bagels, røræg, chutney og luftige hashbrowns.

Funky Pies – En lækker tærte med kartoffelmos, ærter og vegansk sovs til er, hvad de kan tilbyde hos Funky Pies. En butterdejstærte med fyld er nok det tætteste, man kommer på en nationalspise i Australien, så det skal selvfølgelig prøves. De er virkelig gode hos Funky Pies, og så er de endda veganske ;)

Drake Eatery – Vi fik desværre ikke smagt maden hos Drake (serveringerne så ellers virkelig gode ud!), men deres kaffe og brownie var alt det, man kunne drømme om på en grå eftermiddag.

Gelato Messina – Messina er en legendarisk iskæde, der laver nogle af de lækreste is, du kan forestille dig. Fig/amaretto, cinnamon bun/caramel, pear/rhubarb, chocolate fondant.. listen fortsætter i det uendelige!

Brown Sugar – Endnu et morgenmadssted, der er værd at nævne. Vi fik deres pandekage med yoghurt og frugtkompot samt shakshuka med brød. Begge dele var meget meget lækkert!

Coffee – Det er da et navn, der er til at forstå. Kaffebaren serverer en rigtig god flat white, og så kan deres kaffebønner også købes med hjem.

SE

North Bondi – En gåtur til North Bondi er et must, hvis du kan lide at kigge på spændende arkitektur. Her gemmer sig både art deco-perler og nyere huse, som rigmænd har kastet rigtig mange dollars efter.

Bondi Beach – Det giver vel sig selv, at Australiens mest kendte strand skal aflægges et besøg? Om ikke andet så for at kigge på livreddere, trænede Bondi-typer og turister, der paraderer frem og tilbage på stranden.

Coastal Walk – En af verdens smukkeste gåture har sin start (eller slutning) i Bondi Beach, og snor sig så mellem strande og klipper sydpå mod Coogee. Gåturen kan klares på max to timer, men det kan anbefales at tage en badetur undervejs.

Watsons Bay – Der går busser hver time fra Bondi til den yderste tange af den strækning, der udgør the eastern beaches. Her ligger smukke og søvnige Watsons Bay, hvor det grå guld bosætter sig og nyder livet og den fantastiske udsigt. Vi kan anbefale en gåtur ud til Hornby Lighthouse.

Bondi Markets – Hver lørdag og søndag er der henholdsvis mad- og grøntsagsmarked og mode/interiør-marked ved Bondi Public School lige ved siden af Bondi Beach. Det er ret hyggeligt at slentre forbi og kigge de forskellige stande, hvor de lokale sælger ud af forskellige spændende produkter.

Central Business District

SPIS

Bourke Street Bakery – Et af Sydneys bedste bagerier har åbnet en afdeling i det nye kvarter, der strækker sig fra Darling Harbour og ud til Barangaroo Reserve. Udvalget er ens alle steder – så se vores anbefalinger længere nede i guiden ;)

The Tea Cosy – Hos The Tea Cosy serverer de friskbagte scones, der smager himmelsk! Du kan enten nøjes med dem, eller indtage deres Afternoon Tea, der også rummer små sandwiches, kager og naturligvis en kande te.

Noodle King – I China Town ligger der (sjovt nok) en del asiatiske restauranter. Til frokost hoppede vi ind hos Noodle King og prøvede deres dumplings, som var vildt lækre! Vi delte en stor tallerken dumplings og nogle lynstegte grøntsager. Herlig frokost.

Opera Bar – Der er altid rigtig god stemning hos Opera Bar, der ligger et niveau lavere end operahuset. Priserne er i den høje ende, men man kan eventuelt bare sætte sig med en portion fritter og en øl og se solen gå ned. Beliggenheden er en klar 5’er!

SE

Sydney Harbour Bridge – En tur til Sydney er naturligvis ikke fuldendt uden en tur under eller over Sydney Harbour Bridge. Udsigten derfra er virkelig smuk.

Sydney Opera House – Det er både muligt at komme rundt om og ind i Jørn Utzons arkitektoniske mesterværk, og begge dele kan anbefales. Selv efter knap 50 år står bygningen stadig ufatteligt flot.

The Rocks – Til venstre for Harbour Bridge finder man et af Sydneys ældste kvarterer – nemlig The Rocks. Her ligger hyggelige restauranter og et weekendmarked, der sælger lokal brugskunst og delikatesser.

Darling Harbour – Selvom Harbour Bridge og operahuset tit stjæler showet, så er Darling Harbour bestemt også et besøg værd. Der ligger utallige beværtninger langs vandet, hvor man kan spise en god frokost eller tage hul på en god gang happy hour.

Barangaroo Reserve – Fra Darling Harbour kan man forsætte videre ud til smukke Barangaroo Reserve, der er en nyanlagt park med udsigt til havneområdet og CBD.

Botanic Gardens – Gåturen fra botanisk have og ind til operahuset er også et must. Der er dejlig fredfyldt i den store park, hvor man kan spotte eksotiske fugle og blomster.

Andrew (Boy) Charlton Pool – Det kan være varmt at opholde sig i en asfaltjungle som Sydney CBD i sommervarmen. Hvis du ikke orker at bevæge dig til stranden for at blive kølet ned, så er Andrew Charlton Pool et rigtig godt alternativ. For 6.50$ kan du bade alt det du vil (og nyde den smukke udsigt ud over Potts Point).

Surry Hills

BO

AirBNB: Be where the action is – Hvis man kan holde ud, at det larmer lidt fra gaden, så er denne lejlighed perfekt beliggende midt i hyggelige Surry Hills. Tæt på kaffebarer, restauranter og vintagebutikker. Lejligheden er også fin til prisen.

SPIS

Fishbowl – Poké-konceptet er naturligvis også kommet til Sydney, og hos Fishbowl laver de nogle velsmagende varianter. Som et ekstra plus kan man vælge mellem hvide og brune ris (eller kål) som bund.

Kawa – Kawa har ligget i Surry Hills i årevis. Caféen serverer alle de australske café-klassikere som avo smash, røræg med surdejsbrød, banana bread og naturligvis god kaffe til.

Gelato Messina – Surry Hills har naturligvis også en Gelato Messina, der holder åbent til sent hver dag.

Bourke Street Bakery – Den originale Bourke Street Bakery ligger – sjovt nok – på Bourke Street og er helt sikkert et besøg værd. Deres sausage rolls med hjemmelavet ketchup er seriøst noget af det bedste. Deres ginger brulee tart er heller ikke uden talent.

Bills – Bill Granger er for Australien, hvad Jamie Oliver er for England. Lidt af en folkehelt og gastronomisk gud. Han har efterhånden mange caféer rundt om i verden, og naturligvis også nogle stykker i Sydney. Bills røræg, ricotta hotcakes og corn fritters er især værd at fremhæve.

Rosie Campbells – Vi opdagede et hyggeligt spisested på hjørnet af Crown St, der serverer jamaikansk mad og drikke. Vi var der på Jerk Night, hvor 16 jerk chicken wings koster 12 dollars (Lasse satte de 14 til livs, haha). De var virkelig gode!

Dove & Olive – Man skal næsten også en tur på pub, når man befinder sig i Sydney. Der er masser at vælge mellem i Surry Hills-området, og de har stort set alle daily meal deals og happy hour, så man kan få sig et måltid og en øl til små penge. Dove & Olive kan anbefales til formålet.

Shady Pines Saloon – Der er altså et eller andet sejt over en hemmelig bar. Shady Pines ligger bag en anonym dør uden skiltning, og så snart man træder indenfor, er det nærmere som om man befinder sig i en jagthytte i Colorado end en gade i Sydney. Baren har happy hour hver dag fra 16 til 18, hvor man blandt andet kan få friskpresset æblejuice med whiskey til 4 dollars.

Friggitoria  – Okay, Friggitoria ligger sådan set i Potts Point, men vi fik det leveret til Surry Hills med Uber Eats ;) Lasse fik en snasket pastaret med svampe og trøffelcreme, mens jeg gik med en klassisker: spaghetti meatballs. Begge portioner var meget gavmilde, og pastaretterne smagte sindssygt godt. God comfort food til en aften under dynen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #64