Cicchetti på Grappa Piccolo – Sidsel & Lasse
Bloggen fylder rundt: 10 år senere

Cicchetti på Grappa Piccolo

Annonce for Grappa Piccolo

Måske skal dette indlæg simpelthen starte med at opklare, hvad cicchetti er og ikke mindst, hvordan det udtales. Cicchetti er de små, lækre retter, du ser på billederne – i bund og grund Italiens svar på spansk tapas (vi er godt klar over, at vi for nyligt hatede på netop den løse brug af ordet ‘tapas’.. men altså…). Det udtales “tjiketti”, så ved du det.

Det er nok ikke for meget at sige, at Grappa Piccolo serverer Aarhus’ bedste cicchetti, for det er, så vidt vi ved, også Aarhus’ eneste. Men altså, det er virkelig så lækkert, som det ser ud på billederne. Sammen med dine småretter er det oplagt at bestille en spritz, som de også har specialiseret sig i at lave hos Grappa Piccolo. Du kan selvfølgelig holde dig til den efterhånden kendte Aperol Spritz, men der er mange langt sjovere og mindst lige så velsmagende spritz på drinkskortet. Lasse fik f.eks. en “Godfather Spritz” (navnet er allerede lovende) med Amaretto, whiskey og prosecco, der var så god, at selv den evigt skulende Marlon Brando ville få et smil på læben.

Vi fik nok lidt rigeligt at spise den dag, men vi var jo nødt til at komme (næsten) hele menukortet rundt. Vi prøvede blandt andet burrata, den sprøde salat, friterede risottokugler (!) , dybstegt torsk, rejer og krydrede polpette. Vores yndlings-cicchetti var fignerne med røget skinke og vinaigrette, det smagte helt tosset godt. Heldigvis var der også plads til et par lette dolci til sidst – vi nappede en gang citronsorbet og en affogato, som satte prikken over i’et.

Et besøg på Grappa Piccolo er oplagt, hvis du skal ha’ et glas vin eller en spritz med vennerne efter arbejde, men fungerer også formidabelt til både frokost og aftensmad. Er det uformel delemad, du er ude efter, kan vi varmt anbefale at kigge ind på Grappas lillebror, Piccolo, som helt klart er med til at trække standarden for restauranter og caféer ved åen op.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggen fylder rundt: 10 år senere