Billeddagbog: én uge i Skåne – Sidsel & Lasse
By the way #76

Billeddagbog: én uge i Skåne

For tredje år i træk har vi, sammen med Sidsels familie, holdt en uges sommerferie på ødegården i Skåne. Det er altid noget, vi ser rigtig meget frem til, fordi vi ved, præcis hvad vi kan forvente – hygge, lange gåture, svampe- og bærplukning, minimal brug af vores telefoner, god mad, svensk landidyl og strandture (gerne Vitemölla, Haväng og Nyagrop). Lyder det ikke bare dejligt? :)

Særligt maden er et lille kapitel for sig – der er nemlig nogle helt faste indslag på den kulinariske front, som er absolut nødvendige for at fuldende ferien. De faste indslag på frokostbordet er blandt andet Ystad-korv (en slags røget pølse), Bredbar leverpastej (en svensk, krydret leverpostej) og Prästost (en svensk ost, der kan sammenlignes med Gammelknas). Derudover er svenskerne også glade for det let sødede brød og rugbrød, som vi også sørger for at få smagt lidt på. Måske er det mest lækkert, fordi det giver lidt afveksling fra det danske brød og rugbrød. Og så er der selvfølgelig kagerne – en tur til Sverige skal helst indholde én daglig fika-pause, hvor der meget gerne skal spises kardemommesnurrer (ikke kanel!) og fläta, som er en slags flettet kagestang. Hvert år prøver vi at besøge nogle af de mange kaffestuger, der ligger i køreafstand fra ødegården og de forskellige strande, vi plejer at besøge. Ja, I kan godt høre, at vi har nogle helt faste ting, der hører sig til en tur på ødegården ;)

En anden ting, der er ved at være et tilbagevendende element, er at vi skal øve os en smule på vores svenske – blandt andet ved at slå ord op, vi ikke kender og ved at læse de sjove skilte og opslag, vi støder på. Samtidigt prøver Lasse ihærdigt at forstå forskellen på at snakke norsk og svensk og kæmper stadig lidt med især udtalen, som bliver mere norsk og syngende end flad og strukket, som det skånske svensk ofte er.

4 kommentarer

 • Anne

  Wauw, jeg vil også prøve en uge på en ødegård i den svenske natur! Jeg tog på en sviptur til Malmø på egen hånd sidste sommer og gik rundt i 32 grader alle dage. Selvom det “blot” var Malmø, var det virkelig en af mine bedste ferier. Svenskerne er så søde, de forstår at hygge og at værne om deres traditioner, natur og kulturelle perler. Dog var jeg også lidt flov over, at jeg blev nødt til at slå over i engelsk, selvom jeg startede på dansk og de på svensk, haha. Norsk er altså noget lettere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det lyder da vildt dejligt, Anne! Og ja, de kan altså ét eller andet, de svenskere :) Et land, man sagtens kan lade sig inspirere af i mange henseender, synes jeg. Og jeg har det nok lige som dig med det svenske, det er fandme svært at forstå og endnu sværere at snakke! Dog kommer det også meget an på dialekten, synes jeg. Kommer de fra Stockholm er det klart lettere end det Skånske!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det ser virkelig skønt ud! Drømmer selv om en ferie i Sverige – det må blive næste år 😊
  Selvom de er noget utydelige på billedet så er jeg nødt til at vide hvor Sidsels sandaler er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Ditte :) Det er simpelthen også dejligt, især når man er heldig at have vejret med sig! Vi kan varmt anbefale en Sverige-ferie ;)

   Sidsels sandaler er fra Teva – det var de samme, hun havde med på vores bryllupsrejse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #76