Piccolo og deli er åbnet i Risskov – Sidsel & Lasse
Sammenligningssyge og ansvar

Piccolo og deli er åbnet i Risskov

Reklame for Piccolo Risskov

I mandags havde vi fornøjelsen af at være værter ved en middag på det nyåbnede Piccolo i Risskov, der er seneste skud på Grappa-stammen. Den kombinerede restaurant og deli ligger i en nybygget rotunde på hjørnet mellem Nordre Strandvej og Vestre Strandallé, og skulle efter sigende allerede være blevet rigtig populær blandt de lokale. Det er der heller ikke noget at sige til, for konceptet fungerer bare. Det italienske køkken er let at blive forelsket i, fordi det er så jordnært, enkelt og smagfuldt. Hvis I følger os på Instagram, lagde I muligvis også mærke til at vores efterårsferie i Ligurien i høj grad kredsede om brød, pasta, solmodne tomater og rødvin! Mad fås ikke meget bedre end på de kanter, og heldigvis kan vi nu få en bid af stemningen ti minutter fra vores hoveddør. 

Til middagen havde vi og Grappa inviteret en lille flok af vores søde blog- og instagram-kollegaer på mad, spritz, pastaværksted og en lille plyndring af deli’en. Vi lagde ud med en række cicchetti – små italienske appetizers – der spænder fra kolde klassikere som burrata, mortadella og bruschetta til små varme retter som arancini og blæksprutte. Herefter bevægede vi os ud i en pastaret med torsk, kål og saltcitron, som vi helt klart skal forsøge at efterligne derhjemme. Som enhver italiensk restaurant med respekt for sig selv, laver Piccolo deres egen pasta, og det gør en verden til forskel, hvis man spørger os. Frisk pasta kombineret med tre-fire velsmagende ingredienser er bare comfort food af den bedste slags.

Efter pasta fik vi serveret en secondi bestående af den møreste porchetta med kartofler og rodfrugter (porchettaen er et særligt indslag på menukortet, som kun findes i Risskov-afdelingen). Vi sluttede af med den italienske dessertklassiker over dem alle: tiramisu. Igen helt enkelt og vellavet. Vores største anke ved måltidet må være manglen på kapacitet i mavesækken! En italiensk fire-retters er ikke for sarte sjæle eller den lille appetit, men mindre kan selvfølgelig også gøre det, haha. Heldigvis fik vi rørt os lidt, da vi blev inviteret indenfor i pastaværkstedet. Vi er ikke de store pastamagere derhjemme, for helt ærligt, så er det sgu lidt tidskrævende og bøvlet! Men så er det jo fedt at man kan få Piccolo til at gøre det hårde arbejde og bare snuppe en pose med hjem til aftensmaden. Og så kan man ovenikøbet også købe færdige saucer og råvarer i deli’en. Meget nemmere bliver det ikke. 

Vi håber, indlægget her har givet et godt indblik i den nyeste tilføjelse til Risskovs madscene. Selvom den nye Piccolo ikke ligger i gåafstand fra centrum, så vil vi bestemt anbefale at I triller en tur derud. Lokalerne er blevet så flotte, og så er det indimellem fedt at bevæge sig lidt væk fra sit eget hood. Piccolo serverer i øvrigt også brunch i weekenderne (og en lettere udgave i hverdagene), der blandt andet har deres berømte morgenmadspizza som feature. Vi har dog et godt øje til retten med røræg, trøffel og parmesan, der lyder lige tilpas dekadent og umami-tung! Der dukker nok en lille anmeldelse op herinde, når vi engang har fået sat den til livs ;)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sammenligningssyge og ansvar