By the way #85 – Sidsel & Lasse
Behagelige basics

By the way #85

I weekenden var vi på julevisit på Gammel Estrup med julekor (hvor Lasses far synger bas), æbleskiver, glögg og kæmpe juletræ. Hvis man ikke kommer i julestemning efter sådan en omgang, kan det ikke lade sig gøre!

By the way:

 • Vi ser flere og flere have “noget på hjertet”, men med mindre du fysisk har noget siddende på hjertet (hvilket vi bestemt ikke håber, du har), hedder det altså “noget på hjerte” ;)
 • Nu har vi fået set “Øen” på DR færdigt, og kan bestemt anbefale alle at få det set. Vi var lidt skeptiske i starten, men det er faktisk et rigtig interessant program og socialt eksperiment, hvor man kan lære rigtig meget om dynamikkerne på tværs af mennesker i en gruppe. Det er også ret spændende at se, hvor hurtigt de traditionelle kønsroller træder frem, når et nyt samfund skal bygges op. Skulle vi ha’ tre af deltagerne med på en øde ø, blev det nok Peter, Lise Lotte og Katja. De virker som tre søde, flinke og proaktive mennesker :)
 • Euromans liste over 14 forfærdelige onkel-vendinger er helt genial, og vi har hørt mange af sætningerne flere gange (og ikke kun fra onkler).
 • Vi er blevet lidt mistænksomme på tandlæger efter at have hørt en del historier fra forskellige venner og bekendte om, hvordan der er meget stor forskel på, hvad tingene koster og hvordan de diagnosticerer ens tænder. Der lyder til, at der er nogle brodne kar derude! Hvorfor man stadig ikke betaler tandlæge over skatten, er os lidt af en gåde.
 • Sidste uge passede vi kat. Selvom det faktisk er ret hyggeligt det meste af tiden, må vi konstatere, at vi nok ikke kommer til at blive katteejere i den nærmeste fremtid. Når vi endelig skal være ansvarlige for et andet levende væsen end os selv, skal det nok nærmere være et barn end en kat ;)
 • Lasses gamle kollega fra Minimum har startet sit eget solbrille-mærke, James Ay, og han har formået at få bygget et virkelig sejt brand (og ikke mindst seje solbriller op). Navnet er en henvisning til James Ayschough, der regnes for at være opfinderen af den moderne solbrille, som vi kender den. Tjek det ud!
 • Vi har set miniserien “Natten til lørdag” på DR3, der kort fortalt udspiller sig mellem en lille håndfuld karakterer til en gymnasiefest, hvor der måske/måske ikke finder en voldtægt sted. Vi synes, det er en ret interessant serie og ikke mindst et interessant formål – at lægge op til debat om, hvordan man begtragter den gråzone, der kan være, når det kommer til sex med (eller uden) samtykke. Pointen i serien er nok ikke så meget at bedømme, hvorvidt Karl voldtager Rosa eller ej, men mere hvordan hændelsen opleves af de forskellige karakterer og hvor svært det kan være at aflæse hinandens signaler, når man er unge, fulde og uerfarne. Hvad synes I om serien? Og “holder i med” nogen af karaktererne?
 • Et par gutter fra det kontorfællesskab, Lasse arbejder på, har starten en ny tjeneste ved navn Shouter, som lige nu er ved at blive bygget op. Kort sagt kan du gå ind og bede om hjælp til hvilken som helst opgave, og så vil én eller flere hjælpere byde ind på at hjælpe dig med opgaven. Lidt ligesom GoMore, bare med alle slags opgaver. Det kunne godt have potentiale, tror vi :)
 • Vi har både fået ny lampe til køkkenet (der, siden vi flyttede ind, har haft to gamle lamper hængende, hvor den ene er gået ud) og en hattehylde + knagerække, så vi endelig kan tilbyde vores gæster et sted at hænge deres overtøj op. 2½ år skulle der gå, før vi fik de ting på plads, haha. Bedre sent end aldrig, right? ;)

6 kommentarer

 • Amanda

  Nu vi er i gang med at korrekse inden for det danske sprog, bliver I måske mere korrekt mistænksomme overfor mistænkelige tandlæger :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Men vi ser netop kun selve voldtægten i Rosas afsnit. I Karls springer vi fra kys til at han går hen til vennerne. Jeg har læst interviewet, men netop dette (at de ikke laver den ligesom i The Affair, hvor der er flere vinkler på én situation) siger jo netop, at der kun er én sandhed.

  Og når et overgreb inkluderer sex, så forstår jeg simpelthen ikke, hvorfor man ikke skal kalde det en voldtægt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg er helt enig i, at det havde gavnet serien, hvis de også havde vist den afgørende scene set fra Karls perspektiv. Så kunne man måske bedre forstå, hvordan det kan gå til, at han tror, han “bare” har sex med Rosa, mens hun faktisk oplever det som en voldtægt. Det interessante ved serien synes jeg netop er, at den viser, at den samme hændelse kan opleves så forskelligt af to mennesker. Så derfor er det ærgerligt, at vi ikke får det at se fra Karls synspunkt, selvom vi selvfølgelig kan se efterfølgende, at han bestemt ikke tror, han har begået en voldtægt. Rosa selv mener jo faktisk også først, at det ikke er en voldtægt, men så ændrer hun holdning senere hen (hvilket selvfølgelig er helt OK). Min pointe er, at man lidt dræber det interessante ved serien, hvis ikke vi kan snakke om gråzonerne, den viser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Jeg bliver rigtig ærgerlig over den måde I beskriver serien “Natten til lørdag”. Selvom serien handler om, hvordan en voldtægt kan blive oplevet på forskellige måder, så ville jeg ønske, at I stadig ville kalde det en voldtægt. Vi ser ikke selve voldtægten tre gange, men derimod kun én gang i andet afsnit, hvor vi tydeligt hører hende sige fra. Så i stedet for at skrive “sex med (eller uden) samtykke” som I gør, så lad os kalde det voldtægt, som det. Og så kan vi begynde at tale om, hvilken sex-kultur vi har, som gør, at sådan noget kan ske mellem venner og bekendte, som ikke har lyst til at gøre hinanden ondt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Agnes :) Det er mig, der har skrevet punktet om serien her i indlægget. Jeg synes, du skal prøve at læse dette interview med forfatterne bag serien: http://soundvenue.com/film/2019/12/duoen-bag-dr3s-natten-til-loerdag-jeg-synes-ikke-karl-skal-ind-at-sidde-i-fem-aar-for-det-her-389546

   Selv siger de, at hele pointen er at skabe debat om, hvad det egentlig er, der sker mellem Rosa og Karl. Selv siger den kvindelige forfatter, at hun ikke mener, det er en voldtægt, men at det dog er et overgreb. Hvad forskellen så er, det er jo nok svært at sige – hvilket også er det, der gør debatten interessant. Pointen er jo netop, at Karl ikke oplever det som en voldtægt, mens Rosa gør. Det er derfor, jeg skriver måske/måske ikke – for at tage højde for det, serien forsøger at skildre. Havde vi kun set Rosas synspunkt i serien, havde jeg nok kaldt det en voldtægt uden tvivl. Men så havde det ikke været en særlig interessant serie.

   Tak for kommentaren og god jul til dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Behagelige basics